JO 2022 - Hochei masculin: SUA - Canada 4-2, în faza grupelor

JO 2022 - Hochei masculin: SUA - Canada 4-2, în faza grupelor

Statele Unite au învins Canada cu scorul de 4-2, sâmbătă, la Beijing, în faza grupelor turneului masculin de hochei pe gheaţă din cadrul Jocurilor Olimpice de iarnă, obţinând o victorie foarte importantă în cursa pentru calificarea în sferturi de finală, transmite AFP

Meciul s-a disputat în absenţa jucătorilor din Liga profesionistă nord-americană de hochei pe gheaţă, care nu au primit acordul conducătorilor NHL de a participa la aceste Jocuri, după ce calendarul ligii a fost bulversat din cauza pandemiei de coronavirus.

A fost prima oară când cele două forţe ale hocheiului pe gheaţă, care au împreună 27 de medalii olimpice (11 de aur), după semifinala JO 2014 de la Soci, când Canada s-a impus cu 1-0 înainte de a câştiga titlul olimpic.

Turneul masculin de la jO 2022 are trei grupe de câte patru echipe. Doar primele clasate şi cea mai bună echipă de pe locul 2 se califică direct, celelalte patru locuri urmând să fie atribuite după un play-off.
AGERPRES (AS/editor: Mircea Lazaroniu, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina