JO 2022 - Schi alpin: Americanca Mikaela Shiffrin, eliminată după prima manşă a probei de slalom

JO 2022 - Schi alpin: Americanca Mikaela Shiffrin, eliminată după prima manşă a probei de slalom

Schioarea americană Mikaela Shiffrin, deja ieşită prematur, luni, din proba de slalom uriaş de la Jocurile Olimpice de la Beijing, a fost eliminată şi din prima manşă la slalom, miercuri, într-o probă în care a câştigat titlul olimpic în 2014 şi era una din marile favorite, informează AFP.

Schioarea tuturor recordurilor, cu 47 de slalomuri câştigate în Cupa Mondială de schi alpin, un record absolut la o singură disciplină, s-a dezechilibrat după doar câteva porţi şi a fost nevoită să abandoneze după doar câteva secunde din prima manşă.

"Mă simt rău, da. Dar mă voi reface, chiar dacă este complicat acum. Am avut intenţia de a forţa şi am ales linia cea mai agresivă, cea mai riscantă", a declarat ea.

Această eliminare surpriză o urmează pe cea de luni, tot în prima manşă, după ce a lovit şapte porţi. Shiffrin mai are de concurat în slalomul super-uriaş de vineri, apoi în coborâre şi combinata alpină pentru a-şi putea salva Jocurile, unde are în palmares trei medalii olimpice (aur la slalom în 2014, aur la slalom uriaş şi argint la combinată în 2018).
AGERPRES (AS/autor: Vlad Constantinescu, editor: Mihai Ţenea, editor online: Ady Ivaşcu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...