JO 2022: Polonezul Kamil Stoch, campion olimpic la sărituri cu schiurile, ar putea rata participarea la Beijing

JO 2022: Polonezul Kamil Stoch, campion olimpic la sărituri cu schiurile, ar putea rata participarea la Beijing

Polonezul Kamil Stoch, triplu campion olimpic la sărituri cu schiurile, a suferit la antrenamente o accidentare la ligamentele gleznei şi prezenţa lui la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing este incertă, conform medicului echipei Poloniei, Aleksander Winiarski, citat de Xinhua.

Stoch, dublu campion olimpic, la Soci 2014 şi la PyeongChang 2018, are un sezon de coşmar, cu rezultate modeste, departe de forma lui normală. Mai mult, polonezul de 34 ani s-a accidentat în timpul unui antrenament la Zakopane, în ţara sa.

Miercuri, Federaţia poloneză de schi a anunţat că Stoch nu va concura în concursul de la Zakopane (14-16 ianuarie) contând pentru Cupa Mondială de sărituri şi are timp mai puţin de o lună pentru a-şi recâştiga forma până la startul Olimpiadei albe.

''Are o entorsă serioasă a articulaţiei la gleznă cu afectare a capsulei articulare şi ligamente rupte. Din fericire, oasele sunt intacte. Pot confirma că nu există nicio şansă de a participa la Cupa Mondială de la Zakopane. Vom face tot ce este posibil pentru ca el să revină cât mai curând posibil. Poate îl vom putea ajuta cu recuperarea înainte de Jocurile Olimpice. Există puţin timp, dar nu atât de puţin încât să respingem acest lucru'', a declarat Winiarski pentru presa locală.

Antrenorul lui Stoch, Michal Dolezal, s-a arătat optimist privind recuperarea campionului olimpic pentru JO de la Beijing: ''Sunt sigur că Stoch va fi în lotul pentru Jocurile Olimpice. Dacă ceva va merge rău cu glezna, vom face o modificare de ultim moment. Am echipa mea în cap. Vom merge cu cinci sportivi şi îi voi anunţa după competiţia de la Zakopane''. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria