JO 2022: Roxana Mărăcineanu, testată pozitiv la coronavirus, nu se va mai deplasa la Beijing între 11 şi 15 februarie

JO 2022: Roxana Mărăcineanu, testată pozitiv la coronavirus, nu se va mai deplasa la Beijing între 11 şi 15 februarie

Roxana Mărăcineanu, ministrul delegat pentru sport din guvernul francez, a anunţat marţi că a fost testată pozitiv la coronavirus astfel că a fost nevoită să-şi anuleze călătoria la Beijing, la Jocurile Olimpice de iarnă, programată în perioada 11-15 februarie, scrie AFP.

"Am fost testată pozitiv la Covid, ca parte a protocolului obligatoriu înainte de a pleca la Jocurile Olimpice de iarnă. Îmi pare nespus de rău că nu pot merge să susţin sportivii naţionalei şi să fiu alături de ei. Gândurile mele vor fi cu ei, îi voi susţine de la distanţă'', a scris Mărăcineanu pe contul său de Twitter.

Mărăcineanu ar fi fost singurul membru al guvernului francez care urma să fie prezent la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing (4-20 februarie). Niciun oficial francez nu a participat la ceremonia de deschidere şi nu va participa nici la ceremonia de închidere a Olimpiadei de iarnă.

Fosta înotătoare declara luni la Radio Monte Carlo că intenţiona să plece în China "fără reţineri".

Mai multe ţări, în frunte cu Statele Unite, au decis boicotarea diplomatică a Jocurilor Olimpice, pentru a denunţa încălcările drepturilor omului în China, şi nu vor trimite oficiali la Beijing pe toată durata competiţiei.

Clement Beaune, Secretarul de Stat pentru Afaceri Europene din guvernul Franţei, indicase recent că un boicot diplomatic funcţionează la fel "ca un pistol cu apă pentru a da un semnal", având "foarte puţin impact", fiind în favoarea altor măsuri, mult mai "eficiente" sau "puternice". AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Ce se întâmplă în China?

5 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!