Jocuri de cărți pentru întreaga familie

Jocuri de cărți pentru întreaga familie

Jocurile de cărți reprezintă dintotdeauna una dintre cele mai populare activități de relaxare și socializare. Inventate de chinezi in secolul al IX-lea, ele au fost atestate pentru prima dată, în Europa, în scrierile lui Niccolo de Coveluzzo, în 1379. De atunci și până acum, pachetul de cărți nu pare să-și fi schimbat prea mult scopul și aspectul. Potrivit lui de Coveluzzo, acestea erau acoperite cu ilustrații reprezentând diferite pături sociale cum ar fi Regele, Regina, Valetul, și Jokerul sau Cerșetorul. Aceste ilustrații rămân valabile și pentru pachetul pe care-l folosim în ziua de azi.

Inițial, jocurile de cărți erau disponibile doar pentru cei privilegiați. Hârtia le-a făcut accesibile și pentru oameni de rând. În ciuda popularității, jocurile au trecut și prin perioade tumultoase în care au fost criticate, interzise, ba chiar asociate demonizate. Chiar și așa, dragostea și interesul oamenilor au ajutat la conservarea, dezvoltarea, și perpetuarea lor.

Creșterea în popularitate a jocurilor de cărți a ajutat la creerea unor noi meserii și domenii de activitate financiară. În prezent, dacă ai abilitățile necesare, poți deveni, de exemplu, jucător profesionist de poker. Jocurile de cărți au avansat atât de mult încât poți să-ți câștigi traiul jucând cărți toată ziua.

O activitate împreună cu cei dragi

Ieftine, variate și ușor de învățat, jocurile de cărți sunt o modalitate excelentă de a-ți petrece timpul liber alături de familie. Nu numai atat, jucatul de cărți ajută în creșterea abilităților cognitive și socio-emoționale ale copiilor. Ele contribuie la dezvoltarea memoriei, a înțelegerii funcțiilor matematice și, nu în ultimul rând, a gândirii strategice și rapide.

Jocurile de cărți pot deschide noi căi de comunicare și întelegere între membrii familiei. Jucând, poți descoperi lucruri și aptitudini surprinzătoare despre partenerul și copilul tău. Cele mai bune și amuzante jocuri de cărti pentru întreaga familie sunt Război, Șeptica, Macao, Mă Îndoiesc, și multe altele. Tot ce-ți trebuie este un pachet de cărți și voie bună!

Jocurile de cărți de care se bucură adulții

O activitate extrem de populară, jocul de cărți oferă adulților ocazia perfectă de a socializa și de a  se relaxa. De la apariția Internetului, acestea pot fi jucate de unul singur, cu prietenii sau familia, sau cu persoane complet necunoscute în mediul virtual . În continuare, vă oferim o listă de jocuri preferate de adulți.

Solitaire

Jocurile de cărți sunt o formă grozavă de a-ți dovedi expertiza și a-ți hrăni nevoile competitive. Chiar și un joc dedicat unui singur jucător precum Solitaire, te poate face să simți dulcele gust al victoriei atunci când așezi ultima carte. Acesta este un joc cu o istorie de câteva sute de ani, și datorită calculatorului, se bucură de popularitate chiar și online.

Poker

Că tot veni vorba de competitivitate, unul dintre cele mai iubite și populare jocuri de către adulți rămâne în continuare pokerul. Față-în-față sau online, Texas Hold’em sau alte variațiuni, un joc de poker poate să te facă să treci prin tot spectrul de emoții. Este atât de captivant încât te menține atent de la început până la sfârșit. Fiind mai mult decât un joc de noroc, ca să câștigi trebuie să ai răbdare, perseverență, și puține cunoștințe despre caracterul și psihologia umană. Poate sună complicat, dar nu este așa. Pokerul are reguli simple, este ușor de urmărit și, cu puțină practică, îl poți juca la fel de bine ca un jucător profesionist.

Cupe sau Hearts

La fel ca Solitaire, jocul de Cupe poate fi jucat online de către un singur jucător. Față în față, varianta clasică nu poate fi jucată decât în patru jucători. Unele versiuni cer trei sau chiar șase jucători. Un lucru deosebit despre Cupe este că, în comparație cu alte jocuri de cărți, atunci când îl joci trebuie să eviți să câștigi. Sau, cel puțin, să eviți să câștigi mâinile cu cărțile care conțin cupe. La noi în Romania, jocul de Cupe este cunoscut ca parte a faimosului joc de Whist.

Blackjack

Acum jucat și în mediul online, jocul de Blackjack este unul dintre cele mai populare jocuri din lume. Intens și amuzant, trebuie să alegi o combinație de cărți mai bună decât cea a dealerului, dar să ai grijă ca mâna de cărți să nu depășească suma de 21. O partidă de Blackjack cere puțin mai mult noroc decât pokerul, și e important să știi când să te oprești.

Jocurile de cărți sunt pentru toate vârstele

Adulți și copii, persoane în vârstă și tineri adolescenți, toți pot să se bucure de un joc de cărți. Împreună sau singuri, în casă sau afară, jocurile de cărți pot fi desfășurate oriunde. Pot fi activități de divertisment și de petrecere a timpului liber în familie sau cu prietenii. Pot fi și un mod care să-ți ofere șansa la câștiguri avantajoase. Totul depinde de tine și de jocul pe care-l joci.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?