Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD

Jocuri de putere între taberele marionetelor din PSD

Nu de prost zicea Dragnea in emisiunea de duminica: “Vasile Dancu vrea sa ajunga presedinte, facand echipa cu Grindeanu, care vrea sa fie prim-ministru”. Fiindca asa si este. Doar ca pentru a ajunge in postura de prezidentiabil, Dancu vrea sa puna mana pe PSD, in orice varianta: el presedinte sau Grindeanu, catelusul sau, presedinte. Adica sa il extermine politic pe Ciolacu.

Numai ca nici buzoianul Ciolacu nu e chiar prost. Chiar daca Dancu i-a fost impus de securisti ca presedinte al Consiliului National, branza-i pe bani, si nu vrea sa cedeze locul de boss al PSD, chiar daca stie ca Dancu trage sfori sa il ingroape – ba cu dezvaluiri despre actuala sa relatie cu fosta nevasta a lui Negoita, ba cu alte “amintiri” din trecutul sau de locotenent al lui Omar Hayssam.

Cum au aceiasi stapani, Ciolacu nu poate sa ii dea un sut in dos lui Dancu, dar poate sa il irite la maxim. Asa ca a primit recent o sugestie de la niste “consultanti”: sa il promoveze tot mai tare ca posibil prezidentiabil al PSD, direct sau indirect, pe seful Academiei Romane, Ioan Aurel Pop, si el clujean. Cotcaria de PR e perfecta: IAP nu il suporta pe Dancu, Dancu nu il suporta pe IAP, IAP se intelege bine cu Ioan Rus, Rus s-a racit cu Dancu. Asa trebuie sa va explicati neobosita zbatere din social media romaneasca, unde Ioan Aurel Pop apare constant promovat si shareuit de boti cu “mesajele” sale cu iz mesianic despre poporul roman. IAP s-a transformat intr-un Arsenic Boca al Facebook-ului, e subiect de meme-uri serioase, este impins in continuu cu citate, fragmente din alocutiuni… Sa mai observati ceva despre butaforia online pusa la cale de niste pezevenghi: IAP apare numai la radiouri ortodoxe, vorbeste la Trinitas, e pozat fie in biroul de la Academie, fie cu un tricolor in spate, da interviuri numai la basilica.ro si doxologia.ro, este varat pe gat romanilor ca un pustnic pretios, unic, pe cale de disparitie, ultima speranta a Romaniei, care apara cu pieptul Fiinta Nationala de gloantele globalismului.

Aici intervine Ciolacu, presedintele PSD, care intretine cu cash indirect acest gen de promovare, ca nu da de la el, da de la banii primiti de la AEP. Il insotesc in demers “academicienii” Misu Tudose si Lia Olguta Vasilescu, cei care “sustin” nevoia ca PSD sa aiba in 2024 un candidat cu fiinta mesianica, in persoana lui Ioan Aurel Pop, caci Vasile Dancu este “o dezamagire” care, zic ei, nu a demonstrat ca are tractiunea mult trambitata de a aduna alaturi intelectualii de stanga ai Romaniei.

Ciolacu adora acest plan, fiindca stie cat il irita pe Dancu orice discutie despre IAP, asa ca ii da inainte, sperand ca onorata conducere din Padure sa vada ca ofiterul Vasile Dancu nu se mai ridica la asteptarile lor si ca tot mai bun e el, Marcel, sa conduca cu smerenie sandramaua PSD, dezvăluie strictsecret.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa