Jocuri periculoase. Aviația rusă recidivează și hărțuiește o dronă americană în misiune VIDEO

Jocuri periculoase. Aviația rusă recidivează și hărțuiește o dronă americană în misiune VIDEO

Aviația rusă recidivează. Aceasta a încercat din nou să doboare o dronă americană aflată în misiune de luptă împotriva Statului Islamic.

Un avion de vânătoare rusesc a tras rachete de semnalizare asupra unei drone FOTO Captură video

Un avion de vânătoare rusesc a tras rachete de semnalizare direct asupra unei drone americane MQ-9 Reaper care zbura duminică în spaţiul aerian al Siriei, lovindu-i elicea, a transmis US Air Force. „Avioanele de luptă ruse au zburat periculos de aproape de o dronă americană MQ-9 aflată într-o misiune împotriva ISIS și au lansat asupra ei rachete de semnalizare. Una dintre rachete a lovit drona și a avariat grav elicea”, a declarat generalul Alexus Grynkewich, care a mai precizat că aparatul a ajuns totuși cu bine înapoi la bază.

,,Nepăsarea flagrantă a avionului de vânătoare rusesc față de siguranța zborului ne afectează misiunea noastră de a asigura înfrângerea ISIS. Facem apel la forțele rusești din Siria să pună capăt imediat acestui comportament nesăbuit, neprovocat și neprofesionist”, a mai declarat generalul american, conform france24.com .

Săptămâna trecută, un avion de vânătoare rusesc a pus în pericol echipajul unui avion american de recunoaștere, forțându-l să zboare prin zona cu turbulențe care a rezultat în urma unui zbor la mică distanţă. Pe de altă parte, la începutul acestei luni, timp de două zile la rând, mai multe avioane rusești au hărțuit drone MQ-9 Reaper ale USAF, declanșând rachete de semnalizare și forțând dronele să efectueze manevre de evitare.

În fine, în martie, un avion de luptă rusesc s-a ciocnit cu o dronă MQ-9 Reaper americană deasupra Mării Negre, îndoindu-i elicea. Statele Unite au fost nevoite să doboare aparatul în largul coastelor Ucrainei, potrivit oficialilor din domeniul apărării. Cel mai probabil, aparatul a plecat în misiune de la Baza Câmpia Turzii.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO Președintele Iranului, Ebrahim Raisi, a murit / „Niciun semn de viață” la locul accidentului, spune televiziunea de stat iraniană

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?