Jocurile Europene 2023. România, imperială! Bernie Szocs aduce punctul de aur în finala cu Germania

Jocurile Europene 2023. România, imperială! Bernie Szocs aduce punctul de aur în finala cu Germania

Deși pleca în finala cu Germania cu a doua șansă, România a câștigat medalia de aur la tenis de masă pe echipe, la Jocurile Europene 2023. A fost un meci epic, cu răsturnări de situație, în care a strălucit din nou Bernadette Szocs.

Bernadette Szocs nu are rivală în Europa. Foto EPA EFE

România a plecat ca din pușcă în ultimul act al competiției. Dublul Dragoman - Diaconu s-a impus cu 3-2 în primul meci al finalei, contra nemțoaicelor Mittelham - Shan. A fost 8-11, 19-17, 11-7, 8-11 și 11-5 pentru fetele noastre și România conducea cu 1-0. S-a făcut 2-0 după ce Bernie Szocs a trecut cu 3-2 de Ying Han, revenind fabulos de la 0-2 la seturi: 4-11, 10-12, neutralizate de 11-8, 11-9 și 11-8 pentru româncă.

”Nemțoaicele”, în fapt chinezoaice naturalizate, și-au intrat în mână și au echilibrat disputa. Xiaona Shan și Ying Han au trecut de Andreea Dragoman (3-2), respectiv de Adina Diaconu (3-0), astfel că punctul de aur a căzut tot pe umerii lui Bernadette Szocs. De data aceasta a fost un duel româno-german veritabil, contra Ninei Mittelham, în care Berni a fost imperială: 3-0 (11-9, 11-9, 11-4), declanșând sărbătoarea în tabăra tricoloră!

Bernie, sufocată de colege după victoria entuziasmantă. Captură TVR 2

Bernie, sufocată de colege după victoria entuziasmantă. Captură TVR 2

Revanșă după finala pierdută în urmă cu 4 ani

A fost o dulce revanșă pentru România, după ce la ediţia precedentă a Jocurilor Europene, Minsk 2019, Germania s-a impus în finală cu scorul de 3-0.

România a obținut patru medalii la tenis de masă la Jocurile Europene de la Cracovia: aur prin Bernadette Szocs şi cu echipa feminină și bronz prin Elizabeta Samara şi perechea Ovidiu Ionescu/Bernadette Szocs la dublu mixt.

Patru fete de AUR! Românce! Captură TVR 2

Patru fete de AUR! Românce! Captură TVR 2

Palmaresul României la tenis de masă la Jocurile Europene înaintea acestei ediţii din Polonia era de două medalii de argint, ambele în 2019 - la echipe feminin (Szocs, Samara, Daniela Dodean Monteiro) şi dublu mixt (Ovidiu Ionescu, Szocs).

România, pe locul 13 în clasamentul pe națiuni

Delegația României a obținut până acum 6 medalii de aur, 6 de argint și 5 de bronz la această ediție a Jocurilor Europene, situându-se pe locul 13 în clasamentul pe medalii. Lider e Italia, cu 87 de medalii (27-23-37). Ultima medalie ”tricoloră” a fost adusă de Lăcrămioara Perijoc, argint la box, după ce a fost învinsă în această seară de bulgăroaica Petrova în finala de la categoria 54 kg.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat