Joe Biden a discutat cu prinţul saudit Mohammed bin Salman despre asasinarea jurnalistului Khashoggi

Joe Biden a discutat cu prinţul saudit Mohammed bin Salman despre asasinarea jurnalistului Khashoggi

Prinţul moştenitor Mohammed a fost acuzat de către agenţiile de informaţii amerciane că a aprobat asasinarea lui Khasoggi. Acesta a negat acuzaţiile, procurorii saudiţi dând vina pe agenţii saudiţi "necinstiţi", relateaz

În timpul unei conferinţe de presă, Joe Biden a declarat că a avut o serie de întâlniri cu liderii saudiţi. S-au făcut progrese semnificative în domeniul economic şi al securităţii. De asemenea, liderul american a discutat şi chestiunea drepturilor omului, relatează Digi24.

„Am spus clar că subiectul (drepturilor omului - n.r.) este foarte important pentru mine şi pentru Statele Unite”, a declarat Joe Biden la conferinţa de presă de după întâlnire.

Vizita lui Biden în Arabia Saudită a făcut să aibă loc şi un eveniment neobişnuit. Este primul preşedinte american care a zburat cu avionul din Israel în Arabia Saudită, lucru care era interzis până acum.

Biden şi prinţul Mohammed s-au salutat "bătând pumnul". Este salutul deja cunoscut, adoptat în timpul pandemiei de coronavirus. Vizita preşedintelui american e urmărită cu mare interes, în contextul în care SUA vrea să restabilească relaţiile cu Arabia Saudită. În trecut, Joe Buiden a numit acest stat ca fiind un "paria", după asasinarea lui Jamal Khasoggi.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 El este masonul crescut la sân de servicii, pe cale să-l îngroape pe Coldea...

2 „Regele este prea plictisitor în pat”

3 Generalul rus Vadim Șamarin, adjunctul lui Gherasimov, a fost reținut

4 VIDEO „România încă este foarte bine” / O româncă din SUA, siderată după ce a cumpărat o pâine de la supermarket

5 Declarațiile președintelui Iohannis s-au viralizat în presa rusă, care relatează pe larg despre refuzul de a trimit soldați și sisteme Patriot în Ucra…