Joe Biden anunţă că Occidentul vrea să construiască silozuri la frontierele Ucrainei, pentru a înlesni exportul de cereale

Joe Biden anunţă că Occidentul vrea să construiască silozuri la frontierele Ucrainei, pentru a înlesni exportul de cereale

Joe Biden l-a învinuit pe preşedintele rus Vladimir Putin, a cărui armată a invadat Ucraina la sfârşitul lunii februarie, p entru preţurile ridicate la alimente în SUA şi a informat că acest plan de a instala noi infrastructuri „ia timp”.

„Lucrez în strânsă cooperare cu partenerii noştri europeni pentru a pune pe piaţă 20 de milioane de tone de cereale blocate în Ucraina, cu scopul de a contribui la scăderea preţurilor la bunurile alimentare”, a declarat preşedintele democrat într-un discurs la Philadelphia, conform AFP, preluată de Agerpres .

„Ceea ce a făcut războiul lui Putin a fost nu numai să încerce să distrugă cultura ucrainenilor, să decimeze oamenii, să comită nenumărate crime de război, dar a şi împiedicat cerealele să iasă, mii de tone de cereale care sunt blocate”, a mai spus Joe Biden.

Preşedintele american a mai spus că exporturile terestre alternative sunt îngreunate de faptul că trenurile ucrainene utilizează un ecartament diferit de cel al reţelelor feroviare din ţările vecine.

Pentru a elimina blocajul, „vom construi silozuri, silozuri temporare, la frontierele Ucrainei, inclusiv în Polonia, astfel încât să putem transfera (cerealele) din aceste vagoane în silozurile în cauză, în vagoane din Europa, să le putem transporta spre ocean şi în întreaga lume”, a mai afirmat el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Nu le zice rău Ciucă...

4 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

5 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?