Joe Biden avertizează că un nou atac la aeroportul Kabul este ''foarte probabil'' în următoarele 24-36 de ore

Joe Biden avertizează că un nou atac la aeroportul Kabul este ''foarte probabil'' în următoarele 24-36 de ore

Preşedintele american Joe Biden a avertizat sâmbătă că un nou atac la aeroportul din Kabul este ''foarte probabil'' în următoarele 24-36 de ore, adăugând că raidul cu dronă efectuat vineri de armata SUA care a ucis în Afganistan doi membri ai grupării Stat Islamic nu este ultimul, relatează agenţiile internaţionale de presă.

''Situaţia la faţa locului rămâne extrem de periculoasă şi ameninţarea unui atac terorist contra aeroportului este în continuare ridicată'', a menţionat liderul de la Casa Albă într-un comunicat , după o întâlnire cu consilierii săi de securitate.

''Comandanţii noştri m-au infiormat că un atac este foarte probabil în următoarele 24 până la 36 de ore. I-am instructat să ia orice măsură posibilă pentru a prioritiza protecţia forţelor'' americane, a atenţionat Biden, după ce 13 militari americani au fost ucişi joi într-un atac sinucigaş în zona aeroportului din Kabul, revendicat de gruparea Statul Islamic al Khorasan (ISIS-K)

Referindu-se la atacul cu dronă de vineri în urma căruia armata americană a ucis doi membri ai acestei grupări, preşedintele SUA a asigurat că ''acest raid nu a fost ultimul''. ''Vom continua să vânăm orice persoană implicată în acest atac odios şi să o facem să plătească'', promite Joe Biden.

Trupele americane şi-au început retragerea de pe aeroportul din Kabul, a anunţat sâmbătă mai devreme Pentagonul, în timp ce operaţiunea internaţională de evacuare din capitala afgană este pe sfârşite.

După ce talibanii au cucerit capitala Kabul pe 14 august, soldaţii americani rămaşi în Afganistan după retragerea etapizată a trupelor internaţionale din această ţară au fost grupaţi pe aeroportul capitalei afgane pentru a asigura desfăşurarea unui pod aerian de evacuare a străinilor şi afganilor care au colaborat cu trupele străine sau sunt consideraţi ''vulnerabili'' în urma preluării puterii de către talibani. Numărul celor evacuaţi de atunci a ajuns sâmbătă la circa 112.000, dintre care 5.400 sunt cetăţeni americani.AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Corespondentul Pro TV Marius Buga, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor

2 De citit...

3 VIDEO „Urât, parcă toată lumea asta ar fi sclavii voștri, v-ați pierdut mințile de la bani”

4 „Abia aștept să vă arăt tot”

5 Reacția Pro TV în cazul „angajatului Marius Buga”, cercetat penal într-un dosar de act sexual cu minor