Joe Biden clasează drept „monumente naţionale” protejate două teritorii uriaşe din Nevada şi Texas

Joe Biden clasează drept „monumente naţionale” protejate două teritorii uriaşe din Nevada şi Texas

Preşedintele american Joe Biden a clasat marţi drept „monumente naţionale” protejate două spaţii naturale uriaşe, unul din Texas şi altul din Nevada, şi vrea să creeze un sanctuar marin în Pacific, conform Casei Albe, informează AFP, citată de Agerpres.

Joe Biden. FOTO Profimedia

Președintele SUA a conferit acest statut protector teritoriului Avi Kwa Ame din Nevada (vest), care este un loc sacru pentru triburile amerindiene locale, şi teritoriului Castner Range din Texas (sud).

„Întreaga lume ne invidiază pentru minunile noastre naturale”

Este vorba despre o suprafaţă totală de peste 2.000 de kilometri pătraţi sau 200.000 de hectare, a precizat administraţia americană într-un comunicat.

„Întreaga lume ne invidiază pentru minunile noastre naturale. Ele au fost şi vor fi mereu un element central al moştenirii noastre comune şi o componentă esenţială a identităţii noastre naţionale. În primul meu an de mandat, am protejat mai multe teritorii şi spaţii acvatice decât oricare alt preşedinte de după John F. Kenned", a precizat Biden anunţând deciziile într-un discurs la Washington.

Odată devenit „monument naţional", un astfel de loc beneficiază de protecţie împotriva oricărui nou proiect de dezvoltare economică sau imobiliară, datorită interesului lor natural sau istoric. De asemenea, el aduce şi beneficii turistice.

Sanctuar marin în jurul unor insule din Pacific

Biden va iniţia totodată o dezbatere despre crearea unui sanctuar marin în jurul unor „insule îndepărtate din Pacific" , o ansamblu de şapte insule şi atoli care găzduiesc o faună şi o floră marine bogate.

Președintele SUA a determinat adoptarea „celei mai ambiţioase legi climatice" din istoria SUA, pentru a susţine în special tranziţia energetică, a precizat Casa Albă

Joe Biden a fost extrem de criticat recent de asociaţiile de protecţie a mediului pentru că şi-a dat acordul pentru un proiect contestat de foraj petrolier în Alaska, denumit 'Willow'.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

2 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 „Au vrut ca o Ucraină epuizată, dar încă neînvinsă, să fie forțată să se așeze la masa negocierilor cu o Rusie epuizată, dar și neînvinsă”