Joe Biden îl va nominaliza pe procurorul general al Californiei pentru funcţia de secretar pentru Sănătate (presă)

Joe Biden îl va nominaliza pe procurorul general al Californiei pentru funcţia de secretar pentru Sănătate (presă)

Preşedintele ales Joe Biden îl va nominaliza pe procurorul general al statului California, Xavier Becerra, pentru funcţia importantă de secretar pentru Sănătate în viitoarea sa administraţie, a relatat duminică presa americană, transmite dpa.

Alegerea lui Xavier Becerra, fost congresman, ca nominalizare pentru acest post vine ca o surpriză, conform ziarului New York Times, primul care a publicat această ştire.

Becerra, în vârsta de 62 de ani, a devenit în 2017 prima persoană latino care a depus jurământul în calitate de procuror general al statului California.

Potrivit presei americane, numele său era asociat mai degrabă cu postul de procuror general al SUA.

În calitate de procuror general al Californiei, Xavier Becerra a condus eforturile legale pentru a proteja Legea privind îngrijirea medicală accesibilă (Affordable Care Act) din perioada administraţiei Obama, care a extins foarte mult accesul la îngrijirea sănătăţii şi la protecţie, împotriva opoziţiei republicane în timpul administraţiei Donald Trump.

"Ţi-ai petrecut întreaga carieră luptând pentru egalitate şi dreptate. Ai petrecut ultimii patru (ani) apărând #ACA. Acum vei ajuta să conduci naţiunea noastră spre asistenţă medicală de calitate, la preţuri accesibile pentru TOŢI şi vei continua să faci CA mândră!", a scris pe Twitter guvernatorul Californiei, Gavin Newsom.

Dacă va fi confirmat de Senat, Becerra va juca un rol cheie în executivul democratului Joe Biden, deoarece preşedintele ales a făcut din combaterea pandemiei noului coronavirus una din priorităţile sale.

În timpul campaniei electorale, Joe Biden s-a angajat să alcătuiască cel mai divers Cabinet din istoria SUA.

Săptămâna trecută, preşedintele ales Joe Biden a spus că o va numi pe fosta preşedintă a Rezervei Federale, Janet Yellen, în postul de de secretar al Trezoreriei. Dacă această nominalizare va fi confirmată de Senat, Yellen va deveni prima femeie care va ocupa această poziţie. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 De citit...

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”