Joe Biden: Oficialii americani încearcă să afle cauzele prăbușirii avionului lui Prigojin

Joe Biden: Oficialii americani încearcă să afle cauzele prăbușirii avionului lui Prigojin

Joe Biden a declarat vineri că oficialii americani încearcă să stabilească cu exactitate împrejurările prăbușirii avionului la bordul căruia se afla șeful Wagner, Evgheni Prigojin.

Joe Biden FOTO Arhivă

Mercuri, 23 august, un avion de tip Embraer Legacy 600 aparținând lui Prigojin a căzut brusc la sol în apropiere de satul Kujenkino, regiunea Tver, în timpul unui zbor de la Moscova către Sankt Petersburg.

Prigojin, alți șase pasageri, printre care comandantul Wagner, Dmitri Uktin, și cei trei membri ai echipajului au murit în urma acestui „accident” aviatic.

Kremlinul susține că are loc o anchetă și respinge orice acuzații la adresa lui Vladimir Putin, care îl acuzase pe Prigojin cu două luni mai devreme, și anume pe 24 iunie, de o „înjunghiere prin spate” prin răzmerița organizată împotriva conducerii militare de la Moscova.

Casa Albă a precizat că nu ar fi surprinsă de moartea lui Prigojin în urma răzmeriței din Rusia, generând prin acest comentariu deranj la Kremlin.

Întrebat de reporteri ce ar fi putut provoca prăbușirea avionului lui Prigojin, preşedintele Biden a răspuns: „Nu vă pot spune exact... Încercăm să stabilim cu precizie, dar nu am nimic de spus”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se întâmplă? / Bombardiere strategice americane B-52H au înconjurat enclava rusă Kaliningrad de la Marea Baltică

2 Horoscop joi, 30 mai. Racii sunt prea curioşi, iar fecioarele nu se pot concentra

3 N-o să vă vină să credeți, dar acest articol a fost publicat în revista SRI...

4 VIDEO Surpriză de proporții, drona care ar fi lovit radarul din Rusia ar fi de fabricație portugheză

5 O lege mai mult decât interesantă promulgată de președintele Iohannis...