Joe Biden, omagiu adus artistei Tina Turner: „Un talent unic într-o generaţie care a schimbat muzica americană“

Joe Biden, omagiu adus artistei Tina Turner: „Un talent unic într-o generaţie care a schimbat muzica americană“

"Un talent unic într-o generaţie care a schimbat muzica americană pentru totdeauna, cu o putere personală remarcabilă", aşa o descrie preşedintele american Joe Biden pe Tina Turner, printre omagiile care au curs joi din întreaga lume în memoria "Reginei Rock'n Roll", relatează Agerpres.

Tina Turner a murit la vârsta de 83 de ani FOTO EPA EFE

Artista a decedat la vârsta de 83 de ani, după o boală îndelungată, la locuinţa ei din Elveţia, relatează AFP şi Reuters. La scurt timp după vestea morţii sale, fanii cântăreţei au început să depună flori şi lumânări la Hollywood şi în faţa locuinţei vedetei americane, stabilite în Elveţia, din apropiere de Zurich.

Funeraliile artistei vor fi private

Printre zecile de buchete depuse în faţa porţii Castelului Algonquin din Kusnacht, pe populara Coastă de Aur de pe lacul Zurich, se afla o notă scrisă de mâna: "You're simply the best" (eşti pur şi simplu cea mai bună), referire la versurile unui hit al cântăreţei. În faţa reşedinţei sale, o fană a cântăreţei, Ana Ferreira, a declarat joi dimineaţă că Tina Turner "a fost regina pentru că era implicată total în muzica ei. Corpul, vocea, ea era foarte puternică". Potrivit unui comunicat publicat de agentul cântăreţei, funeraliile vor avea loc în cadrul unei ceremonii private "în prezenţa prietenilor apropiaţi şi a familiei".

Cântăreaţa se stabilise în Elveţia în 1995 alături de partenerul ei, germanul Erwin Bach, în vârstă de 67 de ani. În 2013, la trei luni după ce s-a căsătorit cu Erwin Bach şi a dobândit cetăţenie elveţiană, ea a renunţat la cetăţenia americană.Pe parcusul carierei sale, care a început în anii 1950 în Statele Unite, ea a fost recompensată cu opt premii Grammy, cele mai importante premii din industria muzicală americană.Omagiile au curs joi pentru a saluta memoria celei numite "Regina Rock'n Roll".

"Puterea personală a Tinei a fost remarcabilă"

Preşedintele american Joe Biden a salutat "singura femeie care a câştigat la categoriile pop, rock şi RnB" la premiile Grammy, "o dovadă a versatilităţii, creativităţii şi popularităţii ei vaste" în rândul publicului.

"Pe lângă faptul că a fost un talent unic într-o generaţie care a schimbat muzica americană pentru totdeauna, puterea personală a Tinei a fost remarcabilă", a afirmat preşedintele american.

"Înainte de a fi Regina Rock'n Roll, Tina Turner a fost fiica unui fermier din Tennessee. În copilărie, ea a cântat în corul bisericii, înainte de a deveni unul dintre cei mai de succes artişti din toate timpurile. Depăşind adversitatea şi chiar abuzul, ea şi-a construit o carieră pentru posteritate şi viaţă şi o moştenire care au fost în întregime ale ei", a mai spus liderul de la Casa Albă.

"Lumea a pierdut un idol"

Fostul preşedinte american Bill Clinton a salutat la rândul său "talentul, stilul, energia şi autenticitatea ei - un cadou nepreţuit pentru iubitorii de muzică de pretutindeni ".

"Odată cu moartea Tinei Turner, lumea a pierdut un idol", a declarat preşedintele Elveţiei, Alain Berset.

"Am iubit-o pe Tina Turner şi nu voi uita niciodată când am întâlnit-o - venise la Little Rock pentru un concert după ce a lansat Private Dancer în 1984. Ne-am întâlnit din nou când a împlinit 67 de ani, în St. Petersburg, unde ea şi Elton John au cântat pentru un eveniment caritabil", a mai spus fostul lider american.

Magic Johnson, unul dintre cei mai mari baschetbalişti din istorie, s-a declarat emoţionat de dispariţia "legendarei regine a rock-ului". Mick Jagger, solistul trupei Rolling Stones, a salutat memoria unei artiste "atât de talentate", dar şi "calde, amuzante şi generoase".

"Ea va fi întodeauna o supraviețuitoare "

Chitaristul trupei, Ronnie Wood, a deplâns şi el dispariţia "reginei muzicii rock şi soul".

"Termenii 'legendar', 'emblematic', 'divă' şi 'superstar' sunt adesea folosite în exces, cu toate acestea Tina Turner le întruchipează pe toate şi multe altele. Pentru mine, ea va fi întotdeauna o supravieţuitoare şi o inspiraţie pentru femeile de pretutindeni. Muzica ei va continua să inspire generaţiile care vor urma", a declarat cântăreaţa Mariah Carey.

Un alt superstar al muzicii, Gloria Gaynor, a amintit că Tina Turner "a deschis calea atâtor femei în (muzica) rock, indiferent că sunt de culoare sau albe".

Actriţa Angela Bassett, care a întruchipat-o pe cântăreaţă în filmul biografic "Tina" din 1993, a întrebat la rândul ei: "Cum să-ţi iei rămas bun de la o femeie care a făcut din durerea şi trauma ei o forţă şi le-a folosit ca mijloc pentru a schimba lumea?"."Tina Turner le-a arătat altora care trăiesc în teamă cum ar trebui să arate un viitor frumos, plin de dragoste, compasiune şi libertate", a adăugat actriţa nominalizată la Oscar pentru interpretarea sa.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Procuror cu mașină de 180.000 € trecută în declarația de avere / Familiile din DNA: Cât se câștigă la „birourile Kovesi”, din România

2 Justiția din Ro a luat-o razna? Cum este posibil așa ceva?

3 Dezvăluirile scandaloase de acum 15 ani despre Coldea și Băsescu se cam adeveresc...

4 Misterele Budapestei / Un fost parlamentar Fidesz ar avea dovezi despre modul în care guvernul Ungariei s-a implicat în România și a finanțat aspirațiil…

5 Țara în care am ajuns să trăim...