John Kelly: Zidul nu va fi construit de-a lungul întregii frontiere dintre SUA şi Mexic

John Kelly: Zidul nu va fi construit de-a lungul întregii frontiere dintre SUA şi Mexic

SUA nu vor construi niciodată un zid de-a lungul întregii graniţe între Statele Unite şi Mexic, a declarat miercuri şeful de cabinet al Casei Albe, John Kelly, într-o întâlnire cu aleşi democraţi, relatează dpa.

Kelly a făcut această declaraţie într-o întâlnire cu uşile închise cu reprezentanţi ai Congressional Hispanic Caucus (CHC, organizaţie compusă din 30 de membri democraţi de origine hispanică din Congresul SUA) şi liderul minorităţii democrate din Camera Reprezentanţilor, Steny Hoyer, potrivit Washington Post, citat de dpa.

Publicaţia menţionată citează, sub rezerva anonimatului, surse care au relatat că John Kelly ar fi spus că unele propuneri făcute de Donald Trump în timpul campaniei electorale cu privire la imigraţie erau 'nedocumentate'.

Potrivit lui Kelly, un zid de beton la frontiera dintre SUA şi Mexic nu este o soluţie realistă în multe locuri de-a lungul graniţei, în parte din cauza topografiei.

El a spus că în locul unui zid de-a lungul celor 3.380 de kilometri de frontieră comună, SUA ar avea nevoie de un zid de doar 1.100 kilometri.

În timpul campaniei sale electorale, Donald Trump a declarat că va construi un zid la frontiera cu Mexicul şi că această ţară va plăti construcţia lui.

În declaraţia făcută miercuri, şeful de cabinet de la Casa Albă a afirmat că 'nu va exista niciun zid pe care Mexicul îl va plăti'.

Donald Trump afirmase recent că Mexicul ar putea plăti construcţia acestuia în cadrul renegocierii Acordului Nord-American de Comerţ Liber (NAFTA).

În ultimele zile, preşedintele american şi lideri ai Congresului au dus negocieri privind politica de imigraţie a SUA. Donald Trump a spus că doreşte ca problemele de securitate la frontieră şi chestiunea zidului de la graniţa cu Mexicul să fie incluse într-un proiect care ar urma să restabilească programul DACA (Deferred Action for Childhood Arrivals), introdus de fostul preşedinte Barack Obama şi care oferă protecţie imigranţilor intraţi ilegal în SUA pe când erau copii. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...