John Warnock, cofondatorul Adobe și Photoshop, a murit la 82 de ani: „A stârnit revoluția în tehnoredactare“

John Warnock, cofondatorul Adobe și Photoshop, a murit la 82 de ani: „A stârnit revoluția în tehnoredactare“

John Warnock, cofondatorul Adobe, producătorul Photoshop, a murit sâmbătă la vârsta de 82 de ani, a anunţat compania într-un comunicat, transmite Reuters. Cauza decesului nu a fost dezvăluită.

John Warnock a murit la 82 de ani FOTO wikipedia.org

Este o zi tristă pentru comunitatea Adobe şi pentru industria pentru care a fost o inspiraţie de zeci de ani”, a spus CEO-ul Adobe, Shantanu Narayen, într-un e-mail trimis angajaţilor. Warnock a cofondat Adobe în 1982, împreună cu Charles Geschke. S-a retras din funcţia de CEO în 2000 şi a fost preşedinte al consiliului de administraţie, funcţie pe care a împărţit-o cu Geschke până în 2017, anunță Digi 24

Răpit și ținut ostatic

În urmă cu 2 ani, Charles Geschke, co-fondator al companiei Adobe care a ajutat la dezvoltarea Portable Document Format (PDF), a murit la vârsta de 81 de ani.

Geschke a pus bazele Adobe în 1982. Zece ani mai târziu, a ţinut primele pagini ale ziarelor internaţionale, după ce a fost răpit sub ameninţarea armei şi ţinut ostatic pentru răscumpărare timp de patru zile înainte de a fi eliberat nevătămat.

Shantanu Narayen, CEO al Adobe, a spus că Geschke, care a murit pe 16 aprilie 2021, „a stârnit revoluţia în tehnoredactare”, citează BBC.

Ca fondatori, Charles Geschke şi John Warnock „au dezvoltat un soft inovator care a revoluţionat modul în care oamenii creează şi comunică”, a mai spus el.

Cei doi sunt responsabili pentru dezvoltarea PDF, Acrobat, Illustrator, Premiere Pro şi Photoshop.

În 2009, preşedintele american Barack Obama i-a recompensat pe Geschke şi Warnock cu Medalia Naţională pentru Tehnologie.

Adobe este o un brand solid zeci de ani de experienţă în dezvoltarea de soluţii securizate pentru documente digitale. Patrimoniul Adobe în semnături electronice a tinge 20 ani. În 1999 Adobe a introdus primele semnături electronice în Adobe Acrobat şi Adobe Acrobat Reader. Recent, Adobe a fondat şi conduce Cloud Signature Consortium, care a dezvoltat primul open standard ce aduce semnăturile digitale în aplicaţii web şi dispozitive mobile.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat

5 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?