Joi l-a făcut muci pe Dragnea! Tudose l-a demis pe Eugen Teodorovici din funcţia de consilier onorific!

Joi l-a făcut muci pe Dragnea! Tudose l-a demis pe Eugen Teodorovici din funcţia de consilier onorific!

După ce joi l-a făcut muci pe Dragnea la Digi24, Tudose l-a demis pe Eugen Teodorovici din funcţia de consilier onorific! Premierul Mihai Tudose l-a demis pe senatorul PSD Eugen Teodorovici din funcţia de consilier onorofic, au declarat, pentru News.ro, surse oficiale. Demiterea vine la o zi după ce Teodorovici a făcut declaraţii pe tema posibilei impozitări a Bisericii şi a criticat măsuri propuse de gașca lui Dragnea.

Eugen Teodorovici l-a atacat pe Dragnea pe toate fronturile la Digi 24, joi seara! Începând cu impozitul suplimentar pe venituri(taxa de solidaritate) și terminând cu construcția unui stadion de fotbal la Alexandria în valoare de 12 milioane de euro. „Nu se justifică”, a spus Teodorovici, întrebat despre alocarea fondurilor, la emisiunea „În fața ta” de la Digi24. 

Teodorovici a explicat că impozitul pe cifra de afaceri, măsură susținută intens de Liviu Dragnea, nu are nicio logică și a precizat că ar fi o măsură care ar dinamita economia României.

Mai mult, a spus că va vorbi cu premierul Grindeanu, din partea căruia a dat de înțeles că este mandatat să facă aceste declarații, ca Programul de guvernare recent votat în Parlament să fie rescris în forma sa valabilă, cu „inovațiile” scoase din text!

„Curând vom plăti foarte multe amenzi, apă, canal, deșeuri, sunt zeci de miliarde de euro. Există o nota de informare la nivelul Guvernului făcută de mine în 2015 cu Ministerul Mediului, unde arătam că sunt vreo 30 de miliarde de euro pe care România ar putea să le plătească pe neconformare pe apă, canal și deșeuri. Să facem lucrurile acestea și apoi facem și stadioane”, a mai declarat Eugen Teodorovici.

Eugen-Orlando Teodorovici a fost ministru în două guverne ale lui Victor Ponta: ministru al Fondurilor Europene (decembrie 2012-martie 2015) şi ministru de Finanţe (martie 2015-noiembrie 2015)

El a fost numit consilier pe 4 iulie, în urmă cu 10 zile.

Teodorovici afirma sâmbătă că va ocupa funcţia de consilier onorific al premierului Mihai Tudose doar atât timp cât propunerile pe care le va face în diferite sectoare ale economiei vor fi luate în considerare şi nu vor exista "fantezii” sau "ţopăieli” fiscale. El susţine că a acceptat acest post în pofida faptului că numele său a fost vehiculat şi "aşteptat de foarte mulţi pentru funcţii cheie în Guvern" şi a modului în care a fost tratat de conducerea PSD.

Senatorul PSD a vorbit şi despre posibilitatea impozitării Bisericii, idee care a fost criticat vineri de liderul PSD, Liviu Dragnea.

„Biserica trebuie să înţeleagă şi să aleagă. Trăim în secolul XXI. Este nevoie de bani”, a subliniat Teodorovici, fost ministru de Finanţe.

El a spus că va iniţia discuţia cu reprezentanţii Bisericii pe acest subiect.

„E o discuție ce se poartă în interiorul Guvernului. Fie să retrocedăm ce au de retrocedat şi atunci găsim o cale de impozitare pentru că așa e normal”, este o variantă enunţată de consilierul premierului.

„Dacă facem un calcul ultimii 10 ani sau ultimii 27 de ani de zile cu cât a finanţat statul român biserica română, o să vedem că sunt sume foarte importante. Dar trebuie să găsim un echilibru. Repet, propunerea pe care aş vrea să o fac nu am nicio îndoială ca va fi acceptată de BOR”, a susţinut Teodorovici.

Ideea a fost criticată vineri de liderul PSD, Liviu Dragnea.

Reporter: Despre impozitarea afacerilor Bisericii...

Liviu Dragnea: Afaceri?

Reporter: Veniturilor Bisericii.

Liviu Dragnea: Eu zic, totuși, să încercăm să mai păstrăm niște instituții în România, cel puțin să le ajutăm să existe. Nu susțin această variantă. O să se supere unii, dar eu nu o susțin.

Reporter: E o formulă discutată în coaliție?

Liviu Dragnea: Nu, eu știu că nu s-a discutat și nici nu vreau să discut despre asta.

Vineri seara, el a fost demis din funcţie de Mihai Tudose.

Înregistrarea emisiunii care a produs bulversare în PSD:



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…