Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Jucan (CNA): Niciuna dintre televiziunile trustului Intact nu este în situația iminentă a unei mutări

Niciuna dintre televiziunile trustului Intact nu este în situația iminentă a unei mutări care să presupună întreruperea semnalului, a declarat, marți, Valentin Jucan, membru al Consiliului Național al Audiovizualului. El a făcut această precizare după ce mai mulți membri ai Consiliului CNA s-au întâlnit, luni, cu directorul general ANAF București, Toma Costreie.

"În continuare trusturile emit din același loc, nimeni nu i-a scos cu forța. Dânșii urmează acum să conteste în instanță evacuarea și (...), ținând cont și de vacanța judecătorească, poate să dureze șase-șapte luni. Poate să dureze mai mult, poate să dureze mai puțin. Dar un lucru este clar din punctul nostru de vedere: niciuna dintre televiziunile trustului Intact nu este în situația iminentă a unei mutări care să presupună întreruperea semnalului, pentru o perioadă de timp, chiar dacă notifică sau nu CNA. Dacă notifică CNA, dânșii au la dispoziție 90 de zile în care pot să stea cu emisia întreruptă. Dar ei nu vor fi în această situație. Niciodată. Nici CNA nu își propune să aducă trustul Intact într-o astfel de situație, nici ANAF. Doar prin voință proprie închid sau nu semnalul", a declarat Valentin Jucan.

El a adăugat că din discuțiile de luni a reieșit că mașinile ANAF au fost redirecționate la sediul din Șos. București-Ploiești, după ce inspectorii au fost repartizați la peste 50 de firme.

"Cele patru mașini au fost repartizate în patru locații și, evident, de la trei locații au fost cu toții redirecționați către sediul central, din Șos. București-Ploiești. Dar dânșii nu s-au dus acolo cu o foaie în mână, ci s-au dus să notifice peste 50 de firme care își au sediul în clădirea respectivă. De aceea au fost trei-patru inspectori într-o mașină", a spus Valentin Jucan.

Pe de altă parte, el a subliniat că nu dorește ca ANAF să informeze CNA asupra demersurilor procedurale pe care le va întreprinde în cazul televiziunilor din trustul Intact.

"Domnul Răsvan Popescu a făcut această solicitare, ca ANAF să ne informeze pe noi. Or, eu am spus că nu sunt de acord. Nu se poate să ceri ANAF să informeze CNA în legătură cu demersurile procedurale interne. (...) Nu! Relația primordială a CNA e cu radiodifuzorul. Deci, radiodifuzorul, dacă dorește, poate să retrimită documentele de la ANAF", a adăugat Jucan.

El a subliniat că posturile tv nu sunt în situația de a le fi întrerupte utilitățile.

"Eu asta am întrebat: sunt în situația în care trebuie să le fie închis curentul, gazul, șamd. Nu. (...) Acolo trebuie să meargă executorul. Orice se întâmplă, trebuie să meargă un executor, iar acel executor trebuie să aibă o sentință în mână. Când are acea sentință, peste șase-șapte luni, când o fi, acel executor va merge. (...) Dar conducerea Intact este cea care decide până la urmă dacă se ajunge în situația asta. Nu CNA sau ANAF", a mai spus el.

CNA a propus pe 18 februarie ANAF o întâlnire pentru "o informare reciprocă" asupra situației în care se află Antena Group și Antena 3 și a "posibilelor implicații" ale acesteia.

AGERPRES

 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 „Grupul Mykonos” conduce din umbră România. Dăncilă, un pericol pentru siguranța națională!

2 Tic-tac! Un important om politic va fi deconspirat ca slugă a Securității! Campania pentru prezidențiale va să…

3 Semn NEGRU pentru Mafia PSD! Ce atribuții va avea Kovesi în calitate de procuror-șef european

4 Imaginea Mafiei PSD! Detalii-ȘOC despre ÎMPRUMUTURILE Rovanei Plumb! Oameni buni, acești infractori au ÎNGROPA…

5 HOPA! Cu o zi înainte de plecarea în SUA, Dăncilă modifică Legea Dragnea / Vâlcov pentru gazele din Marea Neagră…

recomandări

Te ia DNA: Tutulan Rica - Baron local

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Coaste de miel cu mentă și chimion