Jucătoarea de tenis Amanda Anisimova a anunţat o pauză nedefinită în carieră: „A devenit insuportabil să disput un turneu”

Jucătoarea de tenis Amanda Anisimova a anunţat o pauză nedefinită în carieră: „A devenit insuportabil să disput un turneu”

Jucătoarea americană de tenis Amanda Anisimova, nr.46 mondial şi semifinalistă la Roland Garros în 2019, a anunţat că a decis să facă o pauză nedifinită în cariera sa sportivă, confruntându-se cu "sindromul epuizării profesionale" (burn-out), relatează cotidianul L'Equipe.

Amanda Anisimova - arhiva foto

Anisimova, care a ocupat în vârful carierei sale locul 21 în ierarhia WTA, nu a mai obţinut rezultate concludente din vara lui 2022 şi de la sfertul de finală de la Wimbledon pierdut în faţa româncei Simona Halep (4-6, 2-6). Ea a explicat că din acea perioadă problemele sale au devenit insurmontabile, relatează Agerpres.

"Mă lupt cu adevărat contra burn-out-ului din vara lui 2022. A devenit insuportabil să disput un turneu. În acest moment în care mă aflu, prioritatea mea este binele meu mental şi să fac o pauză o vreme. Am făcut tot ce am putut pentru a traversa această perioadă", a explicat ea într-o postare pe Instagram.

Anisimova a fost considerată un talent precoce al tenisului. Campioană de juniori la US Open în 2017, ea a acces în semifinalele Marelui Şlem de la Roland Garros în 2019 după ce a eliminat-o pe deţinătoarea titlului, Simona Halep (6-2, 6-4), în sferturile de finală, la doar 17 ani. Dar, în acelaşi an, ea s-a confruntat cu decesul tatălui şi totodată antrenorului ei Konstantin.

"Este cel mai rău lucru care mi s-a întâmplat şi încă nu vorbesc cu adevărat despre asta", declara jucătoarea, în vârstă de 21 ani, în anul 2020.

"Singurul lucru care mă ajută este să joc tenis. Este ce mă bucură şi ştiu că l-ar fi făcut fericit şi pe el", adăuga jucătoarea.

Dar motivaţia sa a dispărut şi americanca a decis să se îndepărteze de sportul care a consacrat-o. "Îmi va lipsi să nu fiu în colţul terenului şi apreciez toată susţinerea pe care am primit-o", a conchis Amanda Anisimova.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...