Jucătorii români cu cel mai mare potențial. Sunt ei următoarele staruri ale fotbalului mondial?

Jucătorii români cu cel mai mare potențial. Sunt ei următoarele staruri ale fotbalului mondial?

Chiar dacă fotbalul românesc traversează o perioadă neagră, în care echipa națională se face de râs în preliminariile competițiilor importante, iar echipele de club reușesc doar ocazional să ajungă în grupele Conference League, sportul rege de la noi nu duce lipsă de talente.

În fiecare sezon apar fotbaliști tineri și foarte tineri care lasă impresia că ar putea fi cei care vor face față la nivel înalt peste câțiva ani, însă, din păcate, mai toți se dovedesc a fi doar speranțe deșarte.

Iată care sunt cei mai promițători 5 fotbaliști români în momentul de față:

Ianis Hagi – Ajuns la 24 de ani, fiul lui Gică Hagi este la limită atunci când vorbim despre tineri. Cu toate acestea, el este foarte apreciat la Glasgow Rangers, o formație decentă din străinătate. Înainte de a se accidenta grav și de a lipsi de pe gazon un an, Ianis era om de bază la Rangers și nu erau puțini cei care credeau că va avea un viitor mare. În acest moment se luptă să reintre în formă și să își recâștige locul în echipa de start a scoțienilor.

Radu Drăgușin – În vârstă de 21 de ani, Drăgușin este văzut de mulți specialiști drept fotbalistul român cu cel mai mare potențial de a evolua la nivel înalt. A trecut prin academia celor de la Juventus, a debutat chiar pentru torinezi, după care a plecat la formații mai mici pentru a juca în mod constant. A primit critici recent, după ce a acceptat să se transfere în Serie B, la Genoa, însă după o primă jumătate de sezon impresionantă se vorbește deja despre trecerea lui la o echipă de primă mână din Italia chiar din vara lui 2023.

Octavian Popescu – Despre fotbalistul celor de la FC FCSB s-a discutat mult mai mult decât a arătat el pe teren. Octavian Popescu este marele pariu al lui Gigi Becali, care dorește să obțină sume mari de bani din transferul său. Evoluțiile sale din ultima vreme au arătat însă că e un pariu riscant, unul pe care ar trebui să îl faci cu un cod promoțional Betano, această casă de pariuri fiind chiar sponsorul FC FCSB, nu cu banii tăi.

Popescu a fost forțat în primul ”11” al unei formații puternice din Superligă, a avut evoluții bune spre foarte bune în unele partide, însă acela a fost și momentul în care pentru el s-a rupt cursivitatea. Specificul echipei pentru care evoluează l-a adus în centrul unor discuții interminabile despre improbabile transferuri la marile cluburi din Europa, iar jocul său a avut de suferit. Acum încearcă să revină cu picioarele pe pământ și să reia seria meciurilor bune, dar adevăratul său potențial va fi cunoscut abia după ce va pleca de la FC FCSB.

Enes Sali – ”Fabrica de fotbaliști” a lui Gică Hagi de la Ovidiu l-a propus încă de acum doi ani de zile pe puștiul Sali ca mare talent al fotbalului românesc. Construit parcă pe calapodul ”Regelui” – mic, tehnic, bătăios – puștiul de numai 17 ani a debutat deja pentru echipa națională și se pregătește pentru o carieră impresionantă. Se discută deja despre interesul unor formații cu nume pentru el și nu ar fi exclus ca în vara lui 2023 să fie protagonistul unui transfer peste hotare. Din păcate, media de reușită a jucătorilor pe care Hagi i-a format și, ulterior, vândut nu este deloc una impresionantă, cei mai mulți nereușind să își valorifice potențialul.

Alexi Pitu – Un alt mijlocaș ofensiv format de Hagi este Alexi Pitu. Puștiul în vârstă de 20 de ani a impresionat prin tehnica sa și a reușit chiar să ajungă în Franța. Nu în prima ligă, dar la o echipă – Bordeaux – cu istorie și pretenții. Încă nu este integrat 100% în lot și încearcă încă să se pună la punct mai ales cu pregătirea fizică, însă antrenorul său se declară mulțumit de ce a arătat până acum. Dacă va reuși să se impună la Bordeaux, formația din Franța ar putea fi o rampă de lansare excelentă pentru tânărul fotbalist român.

La capitolul mențiuni vom adăuga doi foarte tineri fotbaliști ce au explodat în ultimele luni. Adrian Mazilu evoluează și el pentru Farul, însă abia recent a reușit să se impună în echipa lui Hagi. Și nu doar că s-a impus, ci și înscrie gol după gol în Superliga României. Atacantul de 17 ani impresionează prin plasament, execuții și tehnică, iar însuși Hagi spune că are un viitor mare dacă reușește să rămână cu picioarele pe pământ și să se focuseze doar pe fotbal. David Matei este chiar mai tânăr, iar 16 ani scrie istorie în tricoul celei mai mari echipe din România, Steaua București. Promovat recent la seniori, el a făcut deja vâlvă cu golurile și pasele sale fantastice. Deși evoluează în Liga 2 din România, potențialul său este unul uriaș și poate avea o carieră la nivel înalt dacă va continua în aceeași notă.

În fotbalul românesc sunt și alți tineri fotbaliști ce arată potențial. Din păcate, niciunul nu este la un nivel ridicat, la vreun club mare din străinătate, iar istoria ultimilor ani ne arată că extrem de puțini reușesc să ajungă la formații decente. În acest moment, din păcate, viitorul fotbalului românesc pare incert.


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Ce se întâmplă în China?

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

5 VIDEO Cum a întâmpinat-o Ion Iliescu pe prima procuroare care cercetează Mineriada din 1990