Judecați voi!/Tudorel Toader își anunță revenirea în avocatură

Judecați voi!/Tudorel Toader își anunță revenirea în avocatură

Fostul ministru al justiției, Tudorel Toader, și-a anunțat pe Facebook, printr-un anunț scurt, ”revenirea în avocatură”, însoțită de o poză în care apare îmbrăcat în robă. Nu e clar dacă Tudore Toader s-a suspendat din calitatea de notar, dat fiind că este incompatibilă cu cea de avocat.

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader s-a activat, în octombrie 2019, în funcţia de notar, a deschis cabinetul notarial „Toader” din Iaşi şi s-a asociat cu fiul lui, Alexandru.

Tudorel Toader a beneficiat de o nouă prevedere legală potrivit căreia foştii judecători CCR pot deveni notari fără examen. Pentru că era ministrul Justiţiei, Tudorel Toader l-a delegat pe un secretar de stat din Ministerul Justiţiei să semenze ordinul de ministru prin care a devenit notar şi, imediat, s-a suspendat din profesie pentru a evita incompatibilitatea dintre funcţia de ministru şi cea de notar.

Fost ministru al justiției, fost judecător la Curtea Constituțională, Tudorel Toader mai este rector la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și membru al Comisiei de la Veneția. Ca ministru al justiției în regimul Dragnea, a evitat să dea OUG privind aministia și grațierea, dar a inițiat revocarea din funcție a fostei șefe DNA, Laura Codruța Kovoesi.

Kovesi a câștigat la CEDO procesul împotriva statului român, după ce CCR l-a obligat pe șeful statului să o revoce din funcție.

În august 2019, Tudorel Toader a scris pe Facebook că a fost revocat din Guvern pentru că s-ar fi opus adoptării mai multor OUG-uri pe justiție, privind amnistia și grațierea, pentru modifiarea Codului Penal și de Procedură Penală și pentru contestarea hotărârilor pronunțate de către Înalta Curte de Casație și Justiție în completele de cinci judecători. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale