Judecătoarea Andreea Chiş şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

Judecătoarea Andreea Chiş şi-a anunţat candidatura pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii

Judecătoarea Andreea Chiş, membru al Consiliului Superior al Magistraturii, a anunţat, joi, că va candida pentru funcţia de preşedinte al Consiliului.

"Cred că este momentul oportun pentru a vă spune că înţeleg să îmi depun candidatura pentru funcţia de preşedinte al CSM pentru anul viitor şi (...) urmează să depun şi un proiect de candidatură pe care veţi avea timp suficient să îl citiţi. Am scris împreună cu Mihai (Bălan - n.r.) şi Bogdan (Mateescu - n.r.) un proiect de candidatură încă din urmă cu doi ani pe care l-a prezentat Mihai la vremea respectivă şi pe care şi l-a însuşit Bogdan - sigur, cu observaţiile personale anul trecut. Îmi menţin în totalitate acele lucruri pe care le-a trecut în proiect şi în care cred în continuare", a anunţat Andrea Chiş, în cadrul şedinţei de joi a Plenului CSM.

Ea a adăugat că este nevoie de un preşedinte care să ducă la bun sfârşit proiecte începute, având în vedere că următorul bilanţ al Consiliului va fi pentru un mandat întreg.

"Însă, în afară de un proiect obişnuit, cred că trebuie să avem în vedere că bilanţul următor nu va fi bilanţul pe un an de zile al Consiliului, ci va fi bilanţul pentru şase ani, pentru un mandat întreg. Aşadar, proiectul trebuie să se refere la acest lucru. E nevoie de un preşedinte care să ducă la bun sfârşit multele proiecte pe care le-a început şi care sunt coordonate de colegii noştri din Consiliu şi din staff. Şi este nevoie să organizăm alegerile şi să facem o trecere lină către noul consiliu căreia trebuie să îi asigurăm cele mai bune condiţii. Şi cred că din acest punct de vedere preşedintele ales pentru anul viitor va avea un rol extrem de important", a spus judecătorul.

Potrivit Constituţiei şi Legii 317/2004 privind CSM, Consiliul este condus de un preşedinte, ajutat de un vicepreşedinte, care fac parte din secţii diferite, pentru un mandat de un an, care nu poate fi reînnoit.

În acest moment, la conducerea Consiliului Superior al Magistraturii se află judecătorul Bogdan Mateescu.

Actuala componenţă a Consiliului a fost aleasă la finalul anului 2016. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Rușii sunt „crăcănați”! / Exploziile de dimineață din Crimeea ar putea avea o importanță strategică majoră

2 ULTIMA ORĂ Rusia pregătește un atac masiv asupra Ucrainei din Belarus. Imaginile surprinse din satelit de pe aerodromul Zyabrivka

3 VIDEO Priviți, noi explozii în Crimeea!

4 „Mi-au măcelărit familia. Istoria se repetă pentru ultima oară”

5 BREAKING Ucrainenii au lovit o nouă bază aeriană rusească în Crimeea! / Ce avioane ar avea Rusia pe aerodrom