Judecătoarea Camelia Bogdan, la Chișinău pentru a încuraja magistrații moldoveni să confiște averile ilicite

Judecătoarea Camelia Bogdan, la Chișinău pentru a încuraja magistrații moldoveni să confiște averile ilicite

Judecatoarea romana Camelia Bogdan, aflata la Chisinau, pentru a instrui mai multi magistrati, procurori si ofiteri de urmarire penala, i-a incurajat pe oamenii legii din Republica Moldova sa aplice legislatia ce priveste confiscarea averilor dobandite ilicit, transmite Radio Chisinau.

Ea si-a impartasit experienta in domeniul combaterii coruptiei, fiind printre primii magistrati in Romania care a aplicat pedepse de confiscare a averilor dobandite in mod ilegal, scrie sursa citata.

Legislatia Republicii Moldova permite confiscarea extinsa a bunurilor dobandite in mod ilicit, dar, deocamdata, nu exista nicio hotarare judecatoreasca pe asemenea cazuri.

Camelia Bogdan, a subliniat importanta aplicarii acestor norme, iar pentru asta sunt necesare acele cateva prime cazuri, care sa sparga gheata. Oamenii legii trebuie sa urmareasca sursele banilor sau bunurilor care se banuiesc a fi dobandite in mod ilegal, si sa nu faca doar cercetari formale, a mentionat Camelia Bogdan.

"Am aratat cum sa investigam si cum sa cautam probe in tara si in strainatate. Si daca are acel milion, zice: Ma apara Constitutia, e dobandit licit. Atunci, eu iti verific nivelul de viata, ma duc sa vad daca ai salariu, de unde ai acesti bani. Vreau sa vad ce societati are, ce tranzactii si ce relatii de afaceri au. Si daca zice ca are o matusa in afara care i-a trimis 4 milioane de euro, eu ii zic: hai sa vedem de unde avea matusa banii", a explicat judecatoarea.

Camelia Bogdan a devenit cunoscuta pentru condamnarile grele pe care le-a dat in mai multe dosare, printre care si cel privind privatizarea frauduloasa a ICA, in care Dan Voiculescu a primit 10 ani de inchisoare.

Judecatoarea de la Curtea de Apel Bucuresti a sesizat DNA in cazul nerecuperarii prejudiciului de peste 60 de milioane de euro din dosarul ICA - Dan Voiculescu, scria luna trecuta ziaristul Alex Costache, pe romaniacurata.ro.

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Noul Nostradamus” din Brazilia, profeție care dă fiori

2 VIDEO Însurat a 4-a oară la 64 de ani, Florin Zamfirescu și-a luat mașină 4x4 de „tânăr aventurier”

3 „Am văzut-o creață și focoasă și am zis hai să văd ce e de ea”

4 VIDEO Lupte crâncene în Herson / Soldații ucraineni încearcă să scape cu un Humvee după ce sunt surprinși de ruși

5 „Rusia pierde războiul. Pregătiți-vă de consecințe”