Judecătoarea cu Q5, vilă de 140 mp în București și salariu de 200.000 lei/an spune că-n România este dictatură...

Judecătoarea cu Q5, vilă de 140 mp în București și salariu de 200.000 lei/an spune că-n România este dictatură...

O judecătoare cu Q5, vilă de 140 mp în București și salariu de 200.000 lei/an, Grety Cristea, spune că-n România este dictatură fiindcă nu i se plătesc drepturile salariale obținute prin hotărâri judecătorești. Grety Cristea este vicepreședinte al Tribunalui Dâmbovița, scrie defapt.r o .

Cristea a absolvit dreptul la universitatea privată Româno-Americană, iar singura limbă străină pe care o cunoaște este engleza, arată un CV publicat pe site-ul Universității București.

O judecătoare spune că-n România este dictatură

Postarea ei de pe Facebook conținea, la cinci ore de la publicare, greșeli flagrante de ortografie, iar repetarea lor arată că nu a fost o simplă scăpare.

Postarea judecătoarei Grety Cristea, greșeală de ortografie care se repetă

Acesta nu este un caz singular: pe rețelele sociale mai sunt magistrați revoltați, iar mai multe instanțe au intrat sau vor intra în grevă.

Potrivit unei note confidențiale a ministerului de Finanțe, publicată de DeFapt.ro, magistrații au obținut, prin hotărâri judecătorești, o majorare retroactivă a salariilor, iar suma totală care ar trebui plătită, cu tot cu penalități, este de circa 16,1 miliarde de lei, adică aproximativ 3,2 miliarde de euro.

Însă judecătoarea Grety Cristea nu este mulțumită de eforturile pe care le face statul și scrie, pe Facebook, că „dictatura îmbracă multe forme”.

„Trăim acum o situaţie fără precedent”

„Azi se împlineşte exact o săptămână de când justiţia e sub presiune. Nu că înainte nu ar fi fost. De mai bine de 6 luni ni se promite plata drepturilor salariale restante obţinute prin hotărâri judecătoreşti şi eşalonate prin OUG 3/2019. Întâi ni s-a spus să aşteptăm rectificarea bugetară din vară, apoi pe cea din toamnă, apoi pe cea din luna noiembrie, şi acum…surpriză! Ce să vezi?! Pentru justiţie nu sunt bani. Un fel de ….scârţ marţi!

Dar se găsesc soluţii: mai întâi să ni se dea tranşele scadente până la finalul anului 2023, în anul 2024. Apoi, să se transforme în titluri de plată. Ba nu, stai că nu e bine. Hai să le eşalonăm din nou. Pe 5 ani.

Dar nu banii contează, sunt lucruri mai importante de atât. Niciodată, în cei 21 de ani de magistratură pe care îi am la activ, nu s-a întâmplat aşa ceva! Trăim acum o situaţie fără precedent. Suntem denigraţi prin toate mijloacele şi canalele de comunicare posibile, se aruncă cu noroi în tot ceea ce înseamnă justiţie, fără să se ţină cont de nimic, încălcându-se flagrant legea făcută chiar de cei care au conceput-o”, a scris Cristea.

Ea este revoltată de faptul că statul român nu execută hotărârile judecătorești în care „este parte un judecător”.

Dictatură, dar cu Q5 și vilă-n Capitală

Dacă azi statul nu execută o hotărâre judecătorească în care e parte un judecător ce, cum se spune în popor e „cel cu legea în mână”, mâine de ce nu ar refuza executarea unei hotărâri în care parte, e nea Gheorghe X-ulescu sau societatea Y care trebuie să primească de la stat, impozitul colectat în mod nelegal? Dacă noi, ca putere judecătorească suntem ignoraţi, de ce nu s-ar putea face acelaşi lucru cu oricine, oricând?”, mai scrie judecătoarea.

Potrivit ultimei declarații de avere, din 2023, în anul fiscal 2022 Grety Cristea a avut un salariu anual de 201.257 de lei. ea deține un Audi Q5, o vilă de 144 mp în București și un teren, tot în București, de 340 mp.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”