Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM: Juncker și Soros se văd frecvent. Aș fi votat revocarea șefei DNA!/Da, oameni buni, e mai rea ca Pleșoianu!

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM: Juncker și Soros se văd frecvent. Aș fi votat revocarea șefei DNA!/Da, oameni buni, e mai rea ca Pleșoianu!

Judecătoarea Gabriela Baltag, membru CSM: Juncker și Soros se văd frecvent. Aș fi votat revocarea șefei DNA! Da, oameni buni, e mai rea ca Pleșoianu! Așa a spus în emisiunea Danei Chera de la Antena 3. Să ne mai mirăm că în ședința secției de judecători a CSM a umilit-o pe încă șefa secției penale de la Curtea Supremă, judecătoarea Mirela Popescu, punându-i numai întrebări din teme ventilate în platoul acestei televiziuni? Și că ea face parte din „plutonul de execuție Savonea-Baltag” din secția de judecători?

Invitată în emisiunea „Adevăruri de viață”, judecătoarea Gabriela Baltag, membră a Consiliului Superior a Magistraturii, a spus că ar fi votat probabil revocarea lui Kovesi.

 „Eu nu știu ce au avut ei în vedere pentru că cererea asta nu a ajuns la secția de judecători. Probabil aș fi votat revocarea lui Kovesi. Pentru că am urmărit argumentele și am citit raportul. Nu pot spune mai multe. Este o procedură în curs de verificare, cineva trebuie să ia o decizie și nu vreau să se spună că un judecător a spus mai mult decât îi permite codul deontologic”, a spus Baltag.

Citiți și voi ce-a spus Dana Chera la începutul discuției cu prietena Baltag:

La începutul emisiunii, Dana Chera, după prezentarea invitatului, a făcut o „confesiune”. "Vă fac o confesiune, înainte să începem discuția noastră, care va fi, pe alocuri, destul de abruptă. Când v-am văzut prima dată, am zis Doamne, ajută, vreodată, dacă va fi să fiu judecată de cineva, să fie doamna aceasta de la televizor. Emanați căldură. Păreți un om împlinit pe interior. Mi-e foarte greu să cred că un om care nu este împlinit el cu el poate să judece diverse spețe care țin de viață, de libertate. Este adevărat? Sunteți un om împlinit?", a întrebat jurnalista. Răspunsul a fost unul afirmativ.

----------

Sectia pentru judecatori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii a respins, joi, candidatura judecatoarei Mirela Sorina Popescu pentru functia de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie (ICCJ).

"Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat respingerea candidaturii pentru functia de presedinte al Sectiei penale a Inaltei Curti de Casatie si Justitie a doamnei judecator Mirela Sorina Popescu. (Admitere 4, respingere 5, 1 abtinere) ", se precizeaza in decizie. Fosta sefa a CSM, Mariana Ghenea, judecatoare la Inalta Curte, s-a abtinut joi in acest caz.

Mirela Sorina Popescu ocupa aceasta functie din 24 ianuarie 2015. Ea a fost singura candidata pentru acest post. In prezent, judecatoarea este delegata la conducerea acestei Sectii. Legea ii mai permite reinvestirea pentru un mandat pentru aceasta functie.

 Sectia pentru judecatori a CSM este controlata de gruparea Savonea-Baltag. In sala de sedinte a CSM judecatoarele Gabriela Baltag, Evelina Oprina, Nicoleta Tant,Lia Savonea si Simona Marcu au stat alaturat. De partea cealalta au stat Bogdan Mateescu, Mihai Andrei Balan si Andrea Chis. Fosta sefa a Curtii de Apel Bucuresti, judecatoarea Lia Savonea, este sotia avocatului Mihai Savonea, fost coleg de cabinet cu fostul senator PSD condamnat pentru coruptie, Catalin Voicu. Fosta sefa a AMR, judecatoarea Gabriela Baltag, este o obisnuita a platourilor tv de la Antena 3. De notat ca, potrivit acelorasi surse, Completul de 3 judecatori al ICCJ care a dat sentinta de condamnare, la fond, in dosarul Voicu a fost judecatoarea Mirela Popescu.




Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

3 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

4 VIDEO Unde o fi plecat așa intempestiv Nicușor Dan?

5 Foarte interesante amănunte...