Judecător: Protestele magistraţilor nu au nicio legătură cu politicul; ele vizează justiţia demnă din România

Judecător: Protestele magistraţilor nu au nicio legătură cu politicul; ele vizează justiţia demnă din România

Judecătorul Dragoş Călin, care a protestat luni pe treptele de la Curtea de Apel Bucureşti faţă de proiectele de modificare a legilor Justiţiei şi iniţiativele legislative pentru modificarea Codurilor penale, a afirmat că manifestarea organizată de magistraţi nu are nicio legătură cu politicul, ci vizează justiţia demnă din România, cea care se adresează cetăţeanului.

"Nu au nicio legătură cu politicul, absolut nicio legătură cu politicul. Ele vizează cariera noastră de magistraţi şi vizează justiţia demnă din România, justiţie care se adresează cetăţeanului în primul rând, şi nu magistratului. Un magistrat bine pregătit şi cu un sistem de justiţie foarte bine pus la punct şi stabil din punct de vedere al legislaţiei este mult mai important pentru cetăţean decât orice altă chestiune", a declarat judecătorul Dragoş Călin.

Întrebat ce mesaj le transmit parlamentarilor magistraţii aflaţi la protest prin aprinderea lanternelor de la telefoanele mobile, judecătorul a răspuns că reprezintă o speranţă şi o invitaţie la dialog.

"Mai degrabă este o speranţă. Orice luminiţă înseamnă o speranţă, o invitaţie pentru dialog. Noi suntem aici, suntem apţi de dialog, este rândul dumneavoastră să acţionaţi şi să nu modificaţi unilateral legile Justiţiei. Într-un stat democratic, legile Justiţiei, cele care privesc statul de drept, nu se fac exclusiv în puterea politică, ci vizează în primul rând un dialog cu magistraţii", a mai spus el.

Aproximativ 700 de magistraţi de la mai multe instanţe şi parchete din ţară s-au adunat luni pe treptele de la Curtea de Apel Bucureşti. Procurorii şi judecătorii au protestat tăcut, timp de o oră, iar unii au ţinut în mâini Constituţia sau foi pe care era scris jurământul de magistrat. Manifestări similare au avut loc în mai multe oraşe. AGERPRES/(A - autor: Mihai Stoica, editor: Florin Marin, editor online Ada Vîlceanu)

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Țiitoarea l-a înșelat pe Dragnea! Încornoratul și-a făcut bagajele și a părăsit casa cumpărată cu banii lui

2 Misterul anului / Cine este bărbatul căruia îi făcea sex oral țiitoarea în filmulețul trucat care l-a enervat pe…

3 Rusia, la granițele României? / Manevra președintelui nu mai pare atât de revoltătoare, nu-i așa?

4 Rusia, la granițele României? / Misterul vizitei intempestive în SUA a șefului SRI

5 Scandalul falsului sex oral / „Nu este o gogoriță de cancan, este real și s-ar putea să se transforme într-o che…