Judecătorii Curții de Apel Cluj au cea mai mare încărcătură de dosare din țară

Judecătorii Curții de Apel Cluj au cea mai mare încărcătură de dosare din țară

Curtea de Apel Cluj are cea mai mare încărcătură de dosare pe judecător, potrivit declarației făcute miercuri de președintele instituției, judecătorul Denisa Livia Băldean, la prezentarea bilanțului Curții pe 2015.

'Judecătorii de la Curtea de Apel Cluj, precum și cei de la instanțele din circumscripția acesteia, au avut de soluționat, în medie, 828 de dosare (față de 976 de dosare în anul 2014 și 1.067 de dosare în anul 2013), analiza rapoartelor statistice întocmite pe categorii de instanțe evidențiind faptul că la nivelul Curții de Apel Cluj, ca instanță de sine stătătoare, media cauzelor de soluționat pe judecător a fost de 908 dosare, la tribunale de 736, iar la judecătorii de 863 de dosare. Această cifră plasează Curtea de Apel Cluj pe primul loc în categoria curților de apel din țară (atât în ceea ce privește încărcătura medie pe judecător, 908 dosare, cât și încărcătura pe schemă, 860 de dosare), urmată fiind de Curtea de Apel Timișoara (824 dosare) și Curtea de Apel Oradea (809 dosare)', se arată în bilanțul Curții de Apel Cluj.

În anul 2015, instanțele care aparțin de Curtea de Apel Cluj au fost sesizate cu judecarea a 131.331 de dosare, în scădere față de anii anteriori.

Președintele CSM, Mircea Aron, a participat, miercuri, la bilanțul Curții de Apel Cluj pe 2015, alături de membrii CSM Nicolae Horațius Dumbravă, Adrian Bordea, Marius Badea Tudose, Alexandru Șerban și de secretarul de stat din Ministerul Justiției Florin Aurel Moțiu.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...