Judo: Cubanezul Asley Gonzalez, fost campion mondial, a primit cetăţenia română

Judo: Cubanezul Asley Gonzalez, fost campion mondial, a primit cetăţenia română

Cubanezul Asley Gonzalez, fost campion mondial de judo legitimat la CSM Oradea, a dobândit cetăţenia română, a anunţat, joi, clubul orădean pe site-ul său oficial.

Născut pe data de 5 septembrie 1989, sportivul a făcut o solicitare în acest sens, ea fiind soluţionată de către Ministerul Afacerilor Externe printr-o Hotărâre de Guvern, în data de 4 august, iar Asley Gonzalez va depune jurământul în cursul zilei de luni.

Gonzalez a reprezentat Cuba în competiţiile internaţionale de anvergură la judo. El a cucerit titlul mondial în anul 2013, la Rio de Janeiro, în proba de 90 kilograme. De asemenea, a fost medaliat cu argint la Jocurile Olimpice de la Londra, în 2012, dar a mai participat la Jocurile Olimpice de la Beijing în 2008, respectiv la Rio de Janeiro în 2016.

De asemenea, Asley Gonzalez are numeroase medalii obţinute pentru Cuba în cadrul Jocurilor Panamericane şi a Campionatelor Panamericane.

''Obiectivul lui Asley Gonzalez în calitate de cetăţean român este acela de a reintra în circuitul internaţional. El intenţionează să participe la competiţii şi să se califice la următoarea ediţie a Jocurilor Olimpice, programate a se desfăţura la Paris, în vara anului 2024'', precizează clubul.

În acest an, Asley Gonzalez a reprezentat CSM Oradea la Cupa României şi la Campionatul Naţional de lupte la sol (ne waza), obţinând medalii de aur în ambele întreceri, la categoria 90 kilograme.
AGERPRES (AS-editor: Mihai Ţenea, editor online: Alexandru Cojocaru)

 

Sursa foto: (c) ijf.org

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi? Circoteca cu congresul e bluf? Iohannis joacă la două capete? Citiți ce se zvonește...

2 Uite o întrebare / Cine a luat 5 milioane de euro șpagă pentru Dragnea, la Atena?

3 Congresul cașcavalului / Marioneta a câștigat

4 Ce diferențe genetice sunt între transilvăneni, valahi, moldoveni și dobrogeni

5 Sebastian Lăzăroiu îl face muci pe Cîțu