'Jukebox', Rafael şi Mihai Trăistariu, câştigătorii Semifinalei Eurovision de la Timişoara

'Jukebox', Rafael şi Mihai Trăistariu, câştigătorii Semifinalei Eurovision de la Timişoara

"Jukebox feat Bella Santiago", Rafael&Andy şi Mihai Trăistariu sunt cei trei câştigători ai semifinalei naţionale a Eurovision de la Timişoara.

Aceştia şi-au clasat în fruntea clasamentului, în competiţia de duminică seara, care îi conduce în finala de la Bucureşti, din 25 februarie.

Punctajul cel mai mare, de 58 de puncte, a fost câştigat de piesa "Auzi cum bate", interpretată în limba română, urmată de piesa "We Are One", cu 40 de puncte, şi "Heaven", cu 39 de puncte.

În Anul Centenarului, Selecţia Naţională a Eurovision se desfăşoară sub sloganul "Eurovision uneşte România!" şi de aceea se organizează cinci semifinale în regiunile în care TVR are studiouri teritoriale sau în apropiere.

La cea de-a doua semifinală naţională a Eurovision, care a avut loc în Sala 2 a Teatrului Naţional "Mihai Eminescu" din Timişoara, în decorul inedit al fostului manej imperial, au participat 12 concurenţi, în timp ce ediţia 2018 a Selecţiei Naţionale a atras 72 de piese în lupta pentru un loc în semifinalele Eurovision România. În premieră, în concurs au intrat 60 de piese, câte 12 pentru fiecare semifinală.

Pe 25 februarie va avea loc Marea Finală, la Sala Polivalentă din Bucureşti, unde va fi desemnată de public piesa care va reprezenta România la Lisabona. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...