Jumătate din orașul Suceava este fără căldură din cauza unei avarii la rețeaua de distribuție

Jumătate din orașul Suceava este fără căldură din cauza unei avarii la rețeaua de distribuție

Mai mult de jumătate din consumatorii racordați la sistemul centralizat de încălzire al municipiului Suceava au rămas, joi, fără căldură și apă caldă din cauza unei avarii produsă la magistrala II de distribuție a agentului termic.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a declarat, presei, că sunt afectați de sistarea furnizării energiei termice locuitorii cartierelor Centru, Zamca, George Enescu, Obcini și Areni.

Harșovschi a spus că avaria s-a produs pe Calea Unirii, într-un pasaj subteran vizitabil, cel mai probabil din cauza temperaturilor scăzute, iar echipele firmei de distribuție a agentului termic, Thermonet, lucrează pentru remedierea problemei și reluarea furnizării căldurii.

Viceprimarul a precizat că, potrivit Thermonet, reluarea furnizării căldurii și apei calde în zonele menționate mai sus ar urma să se producă în jurul orei 20,00.

Aproximativ 11.000 de locuințe racordate la sistemul centralizat de termoficare sunt afectate de sistarea temporară a căldurii și apei calde.

În municipiul Suceava, aproximativ 17.000 de locuințe, dintre cele peste 40.000, mai sunt racordate la sistemul centralizat de termoficare.

Joi dimineață, temperatura în municipiul Suceava era de—6 grade Celsius.

AGERPRES / (AS — autor: Silvia Marcu, editor: Marius Frățilă)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Eduard Hellvig, atac dur la medicul Cîrstoiu: „Când spectacolul începe să fie fluierat, își iau trusa de machiaj și își văd de drum”