Jumătate din proiectilele trimise Rusiei de Coreea de Nord au defecțiuni, spune adjunctul lui Budanov

Jumătate din proiectilele trimise Rusiei de Coreea de Nord au defecțiuni, spune adjunctul lui Budanov

Rusia a primit 1,5 milioane de obuze de artilerie din Coreea de Nord din care jumătate au defecțiuni, a declarat generalul Vadim Skibițki, șeful adjunct al Direcției Principale de Informații (GUR), pentru agenția ucraineană de presă Interfax, la 23 februarie, relatează Newsweek.

Vadim Skibițki FOTO PROFIMEDIA

Potrivit datelor statistice disponibile, Rusia a importat până acum 1,5 milioane de proiectile din Coreea de Nord, a spus Skibițki.

„Aceste muniții au fost produse în anii '70 și '80. Jumătate dintre ele nu sunt funcționale, iar restul au nevoie să fie restaurate sau inspectate înainte de utilizare", a declarat oficialul GUR, citând cea mai recentă evaluare a Ucrainei.

Rusia continuă să își producă propriile rachete, în timp ce lansează asupra Ucrainei rachete balistice produse de Coreea de Nord, a declarat Skibițki.

Din analiza resturilor rachetelor, putem vedea că rachetele fabricate în al patrulea trimestru al anului trecut sunt acum în uz. Asta înseamnă că au fost fabricate în octombrie- noiembrie”, a spus el.

„Dar mai vedem că rachetele nu mai corespund caracteristicilor declarate. Adică, calitatea se înrăutățește mult", a adăugat el.

Casa Albă semnala anul trecut că Rusia a primit livrări de „echipament militar” după vizita liderului nord-coreean Kim Jong-un în Rusia în septembrie.

Ministrul sud-coreean al Apărării Shin Won-sik a declarat luni reporterilor că Nordul a expediat aproximativ 6.700 de containere de muniții în Rusia, în care ar fi putut încăpea 3 milioane de cartușe de artilerie de 152 de milimetri sau 500.000 de cartușe de 122 de milimetri, potrivit agenției de presă Yonhap.

În schimb, Phenianul a primit alimente și ale produse de care are nevoie, inclusiv materiale pentru fabricarea de arme, a susținut Shin.

Hwang Joon-kook, ambasadorul Coreei de Sud la ONU, a declarat luna trecută în fața Consiliului de Securitate că Rusia ajută Nordul folosind Ucraina „ca loc de testare” pentru rachetele sale cu capacitate nucleară.

Sute de fabrici de muniţie nord-coreene funcţionează la circa 30% din capacitate din cauza penuriei de materii prime şi energie electrică, însă cele care produc muniţie pentru Rusia sunt exploatate la maximum, a declarat Shin Won-Sik.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

3 Amănunte din sondajele pe București. Singura certitudine este căderea ireversibilă a lui Piedone

4 VIDEO „Nasty” și-a ales candidatul pentru București! Pe cine susține fostul tenismen?

5 Rusia susține că Kim Jong-un va fi asasinat