Juncker: Liderii Brexit nu sunt patrioți, pentru că au părăsit corabia

Juncker: Liderii Brexit nu sunt patrioți, pentru că au părăsit corabia

Cei care au condus tabăra Brexit dovedesc acum că nu sunt patrioți deoarece au părăsit corabia, a declarat marți la Strasbourg președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, făcând referire la Boris Johnson și Nigel Farage, importanți lideri ai taberei Brexit, relatează DPA.

Fostul primar al Londrei, Boris Johnson, și eurodeputatul și liderul Partidului Independenței Marii Britanii (UKIP), Nigel Farage, au susținut așa-numitul Brexit înaintea referendumului de luna trecută care a fost câștigat de tabăra lor. Totuși, Johnson a decis săptămâna trecută să nu mai candideze la președinția Partidului Conservator ca succesor al premierului David Cameron, care și-a anunțat demisia după referendum. Farage și-a anunțat luni demisia de la conducerea partidului eurofob și antiimigrație UKIP.

'Eroii radioși de ieri ai Brexit-ului sunt eroii tragici de astăzi', a declarat Juncker în cursul unei sesiuni plenare a PE la Strasbourg. 'Aceștia sunt strict vorbind 'retronaționaliști și nu patrioți', a adăugat el. 'Patrioții nu părăsesc corabia atunci când situația devine dificilă, ei rămân', a continuat el, apreciind că este de neînțeles faptul că campionii Brexitului au nevoie acum de câteva luni pentru a se pune de acord asupra felului în care să acționeze.

'Nu înțeleg de ce tabăra Brexit are nevoie de luni de zile înainte de a ști ce să facă', a afirmat Juncker. 'Aș fi crezut că aveau un plan. În loc să elaboreze un plan, ei părăsesc corabia', a subliniat președintele Comisiei Europene.

'Susținătorii Brexitului mă fac să mă gândesc la șobolanii care părăsesc o corabie care se scufundă', a declarat la rândul său șeful eurodeputaților liberali, belgianul Guy Verhofstadt.

Marea Britanie a anunțat că nu vor fi lansate negocieri formale pentru ieșirea din UE decât după alegerea succesorului lui David Cameron, unii candidați afirmând că este posibil ca aceasta să dureze până anul viitor.

AGERPRES/( AS — autor: Violeta Gheorghe, editor: Gabriela Ionescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

3 Document secret rusesc obținut de Washington Post

4 Foarte interesante amănunte...

5 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia