Juncker spune că procesul desemnării Ursulei von der Leyen la şefia CE nu a fost transparent

Juncker spune că procesul desemnării Ursulei von der Leyen la şefia CE nu a fost transparent

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat vineri că procesul de desemnare a succesoarei sale, creştin-democrata germană Ursula von der Leyen, nu a fost transparent şi a marcat o încălcare de nedorit a practicii de a alege pe cineva dintre candidaţii cap de listă ai partidelor, relatează Reuters.

"Procesul nu a fost foarte transparent", a spus Juncker într-o conferinţă de presă la Helsinki, răspunzând unei întrebări despre cum liderii din UE l-au ales în această săptămână pe viitorul preşedinte al Executivului comunitar.

Nominalizarea trebuie să primească însă şi aprobarea Parlamentului European.

Juncker a adăugat că numirea sa în urmă cu cinci ani a fost transparentă, pentru că a fost desemnat de lideri după ce a participat la campania pentru alegerile europene.

"Din păcate, acest lucru nu a devenit o tradiţie", a spus el.

"Eu am fost primul şi ultimul spitzenkandidat", a adăugat Juncker, folosind termenul german pentru candidatul cap de listă la alegerile pentru Parlamentul European. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /