Jurnal de RĂZBOI! Rusia amplasează RACHETE la Kaliningrad, SUA aduc ELICOPTERE în Germania și România!

Jurnal de RĂZBOI! Rusia amplasează RACHETE la Kaliningrad, SUA aduc ELICOPTERE în Germania și România!

Jurnal de război! Ultimele știri, pe scurt. Rusia va amplasa sisteme S-400 si rachete Iskander in Kaliningrad!  Statele Unite mută o întreagă brigadă de aviaţie în Germania, este vorba de brigada a 10-a. Important e faptul că aparatele de zbor care aparţin acestei brigăzi vor ajunge pentru exerciţii în România, Lituania şi Polonia. Unele elicoptere vor rămâne definitiv în ţara noastră!

Rusia va amplasa sisteme S-400 si rachete Iskander in Kaliningrad

Rusia va amplasa sisteme avansate de aparare antiracheta S-400 si rachete balistice Iskander in enclava ruseasca Kaliningrad, anunta agentia RIA, care il citeaza pe seful comisiei de aparare din camera superioara a Parlamentului, potrivit Reuters.

Rusia justifica aceasta decizie de a amplasa rachete la granita sa vestica drept un raspuns la instaurarea scutului american anti-racheta din Europa, a afirmat Viktor Ozerov.

Doua brigăzi americane, blindate și aviație, vor fi amplasate în Europa/Elemente ale brigăzii de aviație vor fi dislocate și în România

O brigada de aviatie si una de blindate vor fi amplasate in Europa in aceasta iarna, in cadrul eforturilor NATO de a asigura flancul estic in fata atitudinii agresive a Rusiei, scrie site-ul american specializat in chestiuni de aparare Stars and Stripes.

Ministerul roman al Apararii a precizat ca partea americana a confirmat, prin Biroul de cooperare al SUA la Bucuresti (ODC), faptul ca "Brigada a 10-a Aviatie va fi dislocata in Germania si va desfasura exercitii in regiunea Marii Negre si in sprijinul operatiunii 'Atlantic Resolve'. De asemenea, elemente ale Brigazii a 10-a vor fi dislocate si pe teritoriul Romaniei".

"Detalii privitoare la numarul, tipul de aparate de zbor si perioada pe timpul careia vor fi operate in Romania nu va pot fi puse la dispozitie, avand in vedere ca ele fac parte din categoria informatiilor clasificate la acest moment", a precizat Ministerul Apararii, la solicitarea HotNews.ro.

Brigada a 3-a de blindate din cadrul celei de-a patra Divizii, amplasata in Fort Carson, in Colorado, va trimite 4.000 de soldati in Europa, a anuntat joi armata americana, intr-un comunicat, potrivit stripes.com. Un purtator de cuvant al armatei a confirmat ca unitatea va pleca in ianuarie.

Brigada a 10-a de aviatie din Fort Drum, New York, va trimite 1.750 de soldati, potrivit unui alt comunicat al armatei americane. Acestia vor ajunge in Germania in martie.

Pentagonul si-a sporit semnificativ prezenta de militari si echipament in Europa, pentru a contracara agresiunea ruseasca, pentru anul fiscal in curs fiind alocat un buget anual de 3,4 miliarde de dolari, triplu fata de precedentul exercitiu fiscal.Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Informații certe

2 Zvon...

3 Așa o fi?

4 De citit! / Este posibil, oare, așa ceva în inima României?

5 Zvon... / Din „culisele întâlnirii” PNL-PSD de la vila Lac