Jurnalele în care Vivien Leigh descria evoluția relației sale amoroase cu Laurence Olivier, scoase la licitație

Jurnalele în care Vivien Leigh descria evoluția relației sale amoroase cu Laurence Olivier, scoase la licitație

Un inel și mai multe jurnale ale actriței Vivien Leigh, în care protagonista filmului "Pe aripile vântului" descria legătura ei amoroasă cu Laurence Olivier, vor fi puse în vânzare în cadrul unei licitații care va avea loc în luna septembrie la Londra și care va oferi fanilor o veritabilă incursiune în universul uneia dintre cele mai notorii relații din istoria Hollywoodului, informează Reuters.

"I-am spus lui Leigh", scria celebra actriță britanică pe 10 iunie 1937, în ziua în care l-a informat pe soțul ei de atunci, Leigh Holman, despre aventura pe care o avea cu Laurence Olivier. "Am plecat cu Larry", dezvăluia Vivien Leigh într-o altă notă de jurnal, scrisă după șase zile.

Jurnalele, estimate la un preț de vânzare cuprins între 2.000 și 3.000 de lire sterline (2.587-3.880 dolari), fac parte dintr-o colecție de bijuterii, fotografii, picturi și documente ce au aparținut actriței Vivien Leigh și care vor fi puse în vânzare la o licitație organizată pe 26 septembrie de Sotheby's la Londra, au precizat miercuri reprezentanții renumitei case de licitații.
Foto: (c) Sotheby's via REUTERS

Vivien Leigh a scris și câteva note despre probele pe care le-a dat pentru filmul "Pe aripile vântului" și despre ziua în care au început filmările pentru această peliculă, în ianuarie 1939. Actrița britanică a câștigat premiul Oscar pentru interpretarea personajului Scarlett O'Hara în acest film.
Foto: (c) Sotheby's via REUTERS

Vivien Leigh și Laurence Olivier au început o aventură în 1936 într-o perioadă în care amândoi erau căsătoriți cu alte persoane, potrivit unor scrisori de dragoste expediate de Laurence Olivier, publicate recent.

Temându-se de scandalul provocat de divorț și de acuzația de adulter, cei doi actori s-au căsătorit în secret în California, în august 1940, în cadrul unei ceremonii discrete. Un cadou special — un pocal din argint — oferit de actrița Katharine Hepburn, care a fost unul dintre cei patru invitați care au asistat la nuntă, va fi pus în vânzare la aceeași licitație.

Un inel, inscripționat cu mesajul "Laurence Olivier Vivien Leigh Eternally", va fi pus de asemenea în vânzare și a fost estimat la 600 de lire sterline (776 dolari).

Vivien Leigh și Laurence Olivier au rămas căsătoriți timp de 20 de ani, înainte de a divorța în 1960. Vivien Leigh a murit în 1967, iar Laurence Olivier a decedat în 1989.

Printre celelalte "vedete" ale licitației se vor afla o copie a scenariului filmului "Hamlet" din 1948 conținând adnotări făcute de Laurence Olivier, un set de valize cu monograma lui Vivien Leigh și o ediție princeps a cărții "Casino Royale", primul roman scris de Ian Fleming în seria "James Bond", ce a fost estimată la 9.000 de lire sterline (11.640 dolari).

Această colecție de obiecte va fi scoasă la licitație în urma morții singurului copil al actriței Vivien Leigh, Suzanne Farrington, în 2015.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...