Jurnalist premiat Emmy, dispărut după ce FBI a găsit informații clasificate într-o percheziție la domiciliu

Jurnalist premiat Emmy, dispărut după ce FBI a găsit informații clasificate într-o percheziție la domiciliu

Un jurnalist de la ABC News, câștigător al premiului Emmy, care a facut mai multe dezvăluiri importante legate de securitate națională și terorism, a dispărut de când FBI-ul ar fi confiscat informații clasificate de pe laptopul său în timpul unei percheziții în casa sa din Virginia.

James Gordon Meek este reporter de investigație

James Gordon Meek, un reporter de investigație în vârstă de 52 de ani, nu a fost văzut în public de când agenți federali înarmați i-au percheziționat apartamentul penthouse din Arlington în aprilie, potrivit Rolling Stone, citat de nypost.com.

Revista a citat „surse familiare cu problema” spunând că agenții federali au găsit informații clasificate pe laptopul lui Meek.

Avocatul lui Meek, Eugene Gorokhov, a declarat pentru Rolling Stone: „Dl. Meek nu știe ce acuzații fac sursele anonime cu privire la deținerea sa de documente clasificate.”

„Dacă astfel de documente există, așa cum s-a susținut, acest lucru s-ar încadra în sfera lungii sale cariere de jurnalist de investigație care acoperă faptele nelegiuite ale guvernului”, a declarat avocatul pentru Rolling Stone.

Nu este clar ce știre a determinat guvernul federal să pună ochii pe Meek, ale cărui rapoarte inovatoare despre mușamalizarea Pentagonului din 2017 cu privire la moartea militarilor americani în Niger au servit drept bază pentru documentarul Hulu.

„Acuzațiile din ancheta dumneavoastră sunt îngrijorătoare dintr-un alt motiv: par să provină dintr-o sursă din interiorul guvernului”, a declarat avocatul lui Meek pentru Rolling Stone.

„Este extrem de nepotrivit și ilegal ca indivizii din guvern să scurgă informații despre o investigație în curs.”

„Sperăm ca DOJ [Departamentul de Justiție] să investigheze prompt sursa acestei scurgeri.”

Locul în care se află Meek nu este cunoscut. Înainte de a lucra pentru ABC News, a acoperit și zona de securitate națională pentru New York Daily News.

Un purtător de cuvânt al ABC News, a declarat pentru Rolling Stone: „A demisionat brusc și nu a mai lucrat pentru noi de luni de zile”.

Apelurile telefonice către familia lui Meek au rămas fără răspuns.

Ultima declarație publică a lui Meek a fost un tweet din 27 aprilie, în care a scris un cuvânt: „Fapte”.

Tweet-ul a fost o reacție la o postare despre invazia rusă în curs de desfășurare a Ucrainei.

Potrivit Rolling Stone, agenți federali au organizat un raid fulger în casa lui de la ultimul etaj al complexului de apartamente Siena Park cu șase etaje, care a durat aproximativ 10 minute.

Agenții executau un mandat de percheziție care a fost aprobat de un judecător federal de la Curtea Districtului de Est din Virginia.

Anul trecut, administrația Biden a pus în aplicare o politică care interzice anchetatorilor federali să sechestreze înregistrările jurnaliștilor fără autorizația procurorului general adjunct.

Dacă agenții ar fi pus mâna pe înregistrările lui Meek, mișcarea ar fi trebuit să fie aprobată de procurorul general adjunct al SUA, Lisa Monaco.

De la percheziții, vecinii lui Meek nu l-au mai văzut, a informat Rolling Stone. Martorii au mai spus revistei că se pare că apartamentul lui este liber.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale