Jurnalistă argentiniană, găsită moartă în casă. Ea a denunțat violențele poliției

Jurnalistă argentiniană, găsită moartă în casă. Ea a denunțat violențele poliției

Jurnalista Griselda Blanco denunțase în trecut violenţe poliţieneşti în provincia Corrientes, în nordul Argentinei.

Griselda Blanco FOTO: Facebook

Jurnalista Griselda Blanco, în vârstă de 45 de ani, a fost găsită moartă, cu streangul de gât, de către unul din frații ei, în locuinţa sa din Curuzu Cuatia, la circa 600 de km nord de Buenos Aires, scrie Agerpres.

Polițiștii spun că nu este vorba de o sinucidere iar suspect în acest caz este fostul ei partener, care a fost deja arestat.

Jurnalista avea urme de lovituri și au fost găsite fire de păr în mâinile sale, ceea ce sugerează că ea a încercat să se apere.

În schimb, familia jurnalistei este sceptică de faptul că vinovat ar putea fi fostul partener al ziaristei, la rândul său jurnalist.

„Nu cred că aceasta trebuie calificat drept feminicid (...). În opinia mea, Jara nu are nimic de-a face cu aceasta, chiar dacă noi aşteptăm expertizele şi rezultatele lor”, a declarat Lautaro Cesani, unul dintre fiii pe care victima îi avea cu un alt fost partener de viaţă.

Acesta spune că mama sa a primit ameninţări după ce publicase, pe site-ul său, articole despre presupuse violenţe atribuite poliţiei din provincia Corrientes, precum şi un caz de neglijenţă într-un spital. Ancheta este derulată în prezent de poliţia federală argentiniană.

Federaţia argentiniană a lucrătorilor din presă (Fatpren) şi-a exprimat într-un comunicat „profunda îngrijorare”, subliniind că jurnalista Griselda Blanco „denunţase nereguli în cadrul unui spital local şi al puterii politice şi poliţieneşti”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...