Jurnalista din Ungaria filmată în 2015 în timp ce lovea migranți, condamnată la trei ani de închisoare cu suspendare

Jurnalista din Ungaria filmată în timp ce lovea și punea piedică unor migranți care fugeau de poliție în septembrie 2015 la granița cu Serbia a fost condamnată joi la trei ani de închisoare cu suspendare, informează site-ul Index.hu, preluat de Reuters.

Jurnalista Petra Laszlo a fost concediată în 2015 de la postul de televiziune N1TV unde era angajată după difuzarea unei înregistrări video în care aceasta apare, cu camera pe umăr, punând piedică unui bărbat care fugea cu un copil în brațe și, într-un incident separat, lovind cu piciorul o fetiță.

Foto: (c) Marko Djurica / REUTERS

Incidentul a avut loc la Roszke, lângă frontiera cu Serbia, în sudul Ungariei, unde sute de migranți au forțat un cordon al poliției.

Index.hu a informat joi seara că o instanță din orașul Szeged, lângă granița cu Serbia, a găsit-o vinovată pe Petra Laszlo de comportament turbulent după ce ea a depus mărturie într-o audiere prin videoconferință. Potrivit sursei citate, Laszlo a spus că a contestat sentința.

Procurorii au declarat anterior că nu există motive pentru ca Laszlo să fie condamnată pentru acțiuni motivate de ură rasială.

Sute de mii de migranți care au fugit de război și de sărăcie din Orientul Mijlociu și Africa au trecut prin Balcani și Ungaria în 2015, în drumul lor spre vestul Europei.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 RAPORT OFICIAL / România, pe primul loc în evoluția epidemiei de COVID-19 în UE: cea mai mare rată de pozitivar…

2 Rusia amenință direct România: „Tentativele provocatoare nu vor rămâne fără răspuns. Să se gândească serios la…

3 Scandal sexual cu reținere! Soția unui multimilionar român îl acuză pe afacerist că a supus-o la perversiuni …

4 DOCUMENT / Informațiile care dinamitează Poliția Capitalei! Berechet cerea detalii dintr-un dosar de omor peste …

5 Planul din Kiseleff pentru moțiunea de cenzură: care sunt mizele pentru PSD și cum arată calcule pe voturi / Cel…