Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Jurnalistul Attila Biro de la Rise Project a fost reținut timp de o oră de poliția din Bulgaria în timp ce documenta un caz de corupție. El a fost eliberat joi noapte

Jurnalistul Attila Biro de la Rise Project a fost reținut joi seară de polițiști bulgari în timp ce documenta împreună cu un coleg bulgar modul în care oficiali acuzați de corupție ardeau saci cu documente, potrivit unui anunț al colegilor săi pe Facebook. El a fost eliberat după o oră și apoi i-a ajutat pe polițiști să care la secție sacii cu documente recuperați de la incendiatori.

Mesajul RISE Project:

„Avem nevoie de ajutorul vostru. Colegul nostru, Attila Biro, a fost reținut de poliția din Bulgaria în urmă cu aproximativ o oră.

Dacă știți bulgara, sunați vă rugăm la +35977782411. Aici ne-a răspuns un polițist numit Alexandrov care a confirmat că Attila și Dimitar au fost reținuți dar nu a vrut să adauge mai multe. Ar fi bine să sune cât mai multă lume.

Attila și colegul bulgar de la Биволъ se aflau lângă localitatea Pernik unde subiecții unei investigații încercau să ardă documente legate de o fraudă cu fonduri europene.

Mulțumim și sperăm că e totul e bine.”

Biro, un cunoscut ziarist de investigație, a fost reținut împreună cu un ziarist de la site-ul de investigații Bivol.bg în timp ce investigau o rețea de corupție cu fonduri europene (vedeți aici mai multe detalii), ai cărei membri încercau să distrugă probele prin arderea documentelor.

Un diplomat român aflat la post în Bulgaria, Florian-Daniel Mazilu, i-a acordat asistență lui Biro, potrivit Rise Project.

Joi noaptea, după ce a fost eliberat, Biro a postat pe Facebook mesajul ”Sunt ok acum. Revin cu detalii in curand”.

Galerie foto și documenteTrimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 ALERTĂ Dementul, atac la șefa Curții Supreme. Atac fără precedent la Parchetul General după punerea sub acuzar…

2 VIDEO Culmea tupeului și impertinenței la jandarmi: Doru Mărieș, legitimat în fața Parchetului General!

3 CUTREMUR în Jandarmerie și ministerul de Interne! Acuzații grave și falsuri demente! Cine este stăpânul din um…

4 LIVE Șefii Jandarmeriei, Sindile, Cucoș și Cazan, puși oficial sub acuzare. Ei au plecat de la Parchet în hui…

5 Info. Tabăra anti-Dragnea s-a subțiat. Amănunte despre mituirile cu care s-au întors voturile. Bădălău a trăda…

recomandări

Te ia DNA: Sorin Oprescu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă