Jurnalistul turc de la publicaţia 'Zaman' nu a fost reţinut; Parchetul va sesiza instanţa în legătură cu extrădarea

Jurnalistul turc de la publicaţia 'Zaman' nu a fost reţinut; Parchetul va sesiza instanţa în legătură cu extrădarea

Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti (PCAB) va sesiza, miercuri, instanţa pentru ca judecătorii să analizeze cererea autorităţilor turce privind extrădarea jurnalistului Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei 'Zaman România'.

Purtătorul de cuvânt al PCAB, Viviana Ciucă, a declarat că jurnalistul a fost audiat de procurori, urmând ca în cursul zilei de miercuri să fie sesizată Curtea de Apel Bucureşti. Viviana Ciucă a precizat pentru AGERPRES că jurnalistul nu a fost reţinut de procurori.

"Ziaristul turc Kamil Demirkaya, angajat al publicaţiei 'Zaman România', fost director general al ziarului 'Zaman Bulgaria', a fost ridicat în această dimineaţă de acasă, în baza unui mandat de extrădare emis la ordinul lui Erdogan. Kamil Demirkaya se află de doi ani în România, unde lucrează pentru 'Zaman România', având un permis de şedere temporară. În luna noiembrie 2018, şi-a depus actele pentru prelungirea permisului de şedere, documentele aflându-se în curs de procesare. La ordinul lui Erdogan, procuratura din Antalya a emis un mandat de arestare, ziaristul fiind acuzat că este membru al mişcării Gulen. Guvernul turc a trimis autorităţilor române mandatul de extrădare pentru Demirkaya, iar în această dimineaţă ziaristul a fost ridicat de acasă şi dus la sediul IGPR", se arată într-un comunicat al publicaţiei "Zaman România'.

Publicaţia susţine că ziaristul turc locuieşte în Bucureşti împreună cu soţia şi fiul său în vârstă de 10 ani. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale