Justificarea propagandei ruse pentru lovirea blocurilor din Kiev: „O curiozitate tehnică”

Justificarea propagandei ruse pentru lovirea blocurilor din Kiev: „O curiozitate tehnică”

Televiziunea rusă maschează atacurile cu rachete asupra unor clădiri de locuințe din Ucraina, spunând că a fost vorba de o „curiozitate tehnică” privind apărarea antiaeriană a ucrainenilor.

Atac cu rachete în Ucraina FOTO Getty Images

„Propaganda ucraineană nu a prezentat imagini cu lovirea infrastructurii critice, distribuind online doar consecințele exploziilor asupra unor străzi. Dar judecând după natura acestor pagube, ele nu au fost provocate de rachete de croazieră, ci de consecințele apărării antiaeriene care lucrează împotriva lor”, se afirmă într-un reportaj difuzat de una dintre televiziunile de stat de la Moscova.

În același reportaj, vorbește și Alexei Leonkov, un expert militar rus, care afirmă că informația este complet credibilă.

„Am văzut în luna martie, când loveam (Rusia) ținte militare din Kiev și apărarea antiaeriană care proteja Kievul încerca să ne doboare rachetele, iar rachetele lor [antiaeriene] zburau direct în clădiri”, spune el.

În plus, Alexei Leonkov precizează că acest lucru s-ar datora unei „curiozități tehnice” a rachetelor antiaeriene care nu ar reacționa suficient de rapid la rachetele de croazieră lansate de ruși.

„Mai mult, rachetele de croazieră nu zboară de-a lungul unei traiectorii balistice. Ele manevrează pentru a-și fixa ținta în partea finală a zborului lor”, mai susține acesta.

„Înainte de a-și lovi ținta racheta își schimbă brusc traiectoria. Tocmai din acest motiv rachetele de apărare antiaeriană ucrainene zboară în clădiri rezidențiale, și nu rachetele Kalibr rusești”, insistă naratorul materialului video, scrie Hotnews.

Armata rusă a lansat luni asupra Ucrainei rachete și drone iraniene în valoare de până la 700 de milioane de dolari americani, estimează ediția ucraineană a revistei economice „Forbes”.

Potrivit informațiilor disponibile până luni, ora 17.00, armata rusă a vizat în acea zi teritoriul ucrainean cu 84 de rachete de croazieră și 24 de drone de tip Shahed-136. Sistemele de apărare ale Ucrainei au reușit să doboare 43 de rachete și 13 drone. Cel puțin 19 persoane au fost ucise și 105 rănite în urma acestor atacuri.

De asemenea, Ministerul Apărării de la Moscova a declarat luni că „Toate țintele desemnate” de armata rusă au fost lovite în atacurile cu rachete efectuate asupra infrastructurii militare, de comunicații și energetice din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu