Justiția germană respinge solicitarea Lufthansa de a interzice greva piloților

Justiția germană respinge solicitarea Lufthansa de a interzice greva piloților

Un tribunalul pentru litigii de muncă din Munchen a respins luni o solicitare venită de la compania aeriană germană Lufthansa vizând emiterea unei interdicții temporare care să împiedice declanșarea unor noi greve de către piloții companiei, a anunțat sindicatul piloților de la Lufthansa, Vereinigung Cockpit (VC), transmite Reuters.

*Lufthansa a cerut tribunalului să interzică greva piloților

Un tribunal din Frankfurt a respins săptămâna trecută o solicitare similară venită de la Lufthansa.

Separat, Lufthansa a anunțat că a decis să anuleze aproximativ 1.700 de zboruri programate pentru zilele de marți și miercuri din cauza unor noi greve a piloților care va afecta aproximativ 180.000 de pasageri. Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, a precizat că marți va anula 816 zboruri pe distanțate scurte și medii, ceea ce va afecta 82.000 de pasageri, urmând ca alte 890 de zboruri să fie anulate miercuri, ceea ce va afecta 98.000 de pasageri. Aceasta după ce săptămâna trecută, Lufthansa a fost nevoită să anuleze aproape 2.800 de zboruri în urma unei greve de patru zile a sindicatului piloților, care a afectat peste 350.000 de pasageri.

După două zile de pauză, duminică și luni, sindicatul piloților de la Lufthansa, Vereinigung Cockpit (VC), a anunțat duminică seară că va declanșa noi mișcări de protest marți și miercuri, în lipsa unui acord în cadrul negocierilor salariale. Un purtător de cuvânt al sindicatului a avertizat luni că piloții ar putea să își prelungească greva și dincolo de ziua de miercuri pe fondul escaladării disputei salariale.

Aceasta este a 14-a grevă organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit de la începutul disputei cu managementul pe tema unui nou contract colectiv de muncă, în luna aprilie 2014.

Vineri, conducerea Lufthansa a oferit o creștere a salariilor cu 4,4%, în două tranșe, precum și o plată excepțională egală cu salariul pe 1,8 luni. În schimb, sindicatul piloților solicită o majorare salarială retroactivă de 3,7% pe an pentru cei 5.400 de piloți din Germania, începând din 2012.

Lufthansa s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloților și personalului de bord în încercarea de a introduce noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face față competiției crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar și din partea companiilor low cost.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Planeta sexuală Oltenia / Elevă de 16 ani, prinsă de mamă în timp ce făcea sex cu profesorul de informatică, de 42 de ani

2 Răsturnare de situație! / Un moştenitor secret al celebrei avocate Paula Iacob revendică averea uriașă de 10 milioane de euro

3 Scandal sexual cu dansatoarea maneliștilor! Cristina Pucean îl dă în vileag pe Bogdan de la Ploiești!

4 LIVE TEXT | Război în Ucraina. Lupte intense pentru Bakhmut. Autoritățile ruse vor să interzică circulația hrivnei în zonele ocupate

5 VIDEO Rareș Bogdan, reacție promptă după declarațiile cancelarului Austriei