Justiția germană respinge solicitarea Lufthansa de a interzice greva piloților

Un tribunalul pentru litigii de muncă din Munchen a respins luni o solicitare venită de la compania aeriană germană Lufthansa vizând emiterea unei interdicții temporare care să împiedice declanșarea unor noi greve de către piloții companiei, a anunțat sindicatul piloților de la Lufthansa, Vereinigung Cockpit (VC), transmite Reuters.

*Lufthansa a cerut tribunalului să interzică greva piloților

Un tribunal din Frankfurt a respins săptămâna trecută o solicitare similară venită de la Lufthansa.

Separat, Lufthansa a anunțat că a decis să anuleze aproximativ 1.700 de zboruri programate pentru zilele de marți și miercuri din cauza unor noi greve a piloților care va afecta aproximativ 180.000 de pasageri. Lufthansa, cel mai mare transportator aerian european, a precizat că marți va anula 816 zboruri pe distanțate scurte și medii, ceea ce va afecta 82.000 de pasageri, urmând ca alte 890 de zboruri să fie anulate miercuri, ceea ce va afecta 98.000 de pasageri. Aceasta după ce săptămâna trecută, Lufthansa a fost nevoită să anuleze aproape 2.800 de zboruri în urma unei greve de patru zile a sindicatului piloților, care a afectat peste 350.000 de pasageri.

După două zile de pauză, duminică și luni, sindicatul piloților de la Lufthansa, Vereinigung Cockpit (VC), a anunțat duminică seară că va declanșa noi mișcări de protest marți și miercuri, în lipsa unui acord în cadrul negocierilor salariale. Un purtător de cuvânt al sindicatului a avertizat luni că piloții ar putea să își prelungească greva și dincolo de ziua de miercuri pe fondul escaladării disputei salariale.

Aceasta este a 14-a grevă organizată de sindicatul Vereinigung Cockpit de la începutul disputei cu managementul pe tema unui nou contract colectiv de muncă, în luna aprilie 2014.

Vineri, conducerea Lufthansa a oferit o creștere a salariilor cu 4,4%, în două tranșe, precum și o plată excepțională egală cu salariul pe 1,8 luni. În schimb, sindicatul piloților solicită o majorare salarială retroactivă de 3,7% pe an pentru cei 5.400 de piloți din Germania, începând din 2012.

Lufthansa s-a confruntat în ultimii ani cu greve repetate din partea piloților și personalului de bord în încercarea de a introduce noi măsuri de reducere a costurilor pentru a putea face față competiției crescute venite din partea noilor companii aeriene din Orientul Mijlociu, dar și din partea companiilor low cost.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Informație / Dăncilă a urcat în sondaje după ce a înghițit rapid votanții lui Diaconu și Cumpănașu! Alegerea pre…

2 Birchall îi dă masca jos lui Dăncilă! Noi dezvăluiri pe Facebook

3 ALERTĂ Gigel Știrbu (PNL): Locuitorii din județul Olt care primesc ajutoare sociale, amenințați că dacă nu vot…

4 Mafia PSD / Teodorovici nu a revendicat peste 84 milioane de euro, ca despăgubire a statului din Dosarul retroce…

5 CTP nu va mai apărea în emisiunea lui Cosmin Prelipceanu de la Digi24

recomandări

Te ia DNA: MIHAI LAURENTIU ALFRED

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cum se fabrică manual o sticlă din nisip la peste 1000 de grade