Juventus, în fața unui scenariu teribil: Depunctare, cerută oficial pentru formația torineză

Juventus, în fața unui scenariu teribil: Depunctare, cerută oficial pentru formația torineză

Procurorul Federaţiei italiene de fotbal (FIGC) a cerut, luni, la Curtea de Apel, o penalizare de 11 puncte a clubului Juventus Torino în clasamentul Serie A, pentru sezonul în curs, din cauza manevrelor grupării de a creşte valoarea de piaţă a jucătorilor în schimbul generării de venituri mai mari în urma transferurilor.

Massimiliano Allegri, antrenor Juventus, echipă aflată acum pe locul 2 în Serie A

Procurorul FIGC, Giuseppe Chine, care se ocupă de dosar de la începutul anului 2022, a cerut în faţa Curţii de Apel retragerea punctelor din clasamentul Serie A precum şi o suspendare de opt luni pentru cehul Pavel Nedved, fost preşedinte al lui Juve, şi pentru alţi şapte conducători torinezi, conform presei locale.

Solicitarea procurorului FIGC vine la o lună după ce Colegiul de Garantare al Comitetului Olimpic Italian (CONI), un organism independent care este al treilea şi ultim grad al justiţiei sportive italiene, a retras temporar sancţiunea de 15 puncte care i-a fost impusă clubului la finele lunii ianuarie, în acelaşi caz, din cauza lipsei de consecvenţă în motivarea sancţiunii.

Curtea de Apel a FICG, într-o componenţă diferită total de cea care a decis depunctarea de 15 puncte în ianuarie, urmează să ia luni o decizie.

Tot luni, Juventus, locul doi în prezent, o întâlneşte pe Empoli, în antepenultima etapă din Serie A. O penalizare de 11 puncte ar diminua zestrea ''Bătrânei Doamne'' la 58 puncte şi ar cădea pe locul şapte, în afara locurilor de cupe europene.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

3 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

4 Piedone este pe punctul de a pierde inclusiv Sectorul 5... E disperare mare printre acoliții lui... Deh, s-a schimbat joaca...

5 Surprize în noul sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro