Kadîrov amenință că i se va adresa lui Putin dacă trupele rusești nu recuceresc teritoriile din care s-au retras

Kadîrov amenință că i se va adresa lui Putin dacă trupele rusești nu recuceresc teritoriile din care s-au retras

Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei, consideră drept insultă retragerea trupelor ruse din regiunea Harkov pe care le cataloghează drept „greșeli” și amenință că dacă trupele nu recuceresc repede teritoriile din care s-au retras, se va adresa lui Vladimir Putin, informează publicaţia rusă Kommersant.

Ramzan Kadîrov, liderul Ceceniei FOTO Profimedia

Kadîrov spune într-un mesaj pe Telegram că dacă nu se schimbă nimic în felul în care decurge „operațiunea militară specială” și comandații din est nu își explică retragerea, el va contacta conducerea țării pentru a le explica situația de „pe teren”. „Eu nu sunt un strateg, precum cei din Ministerul Apărării, dar s-au făcut greșeli. Cred că vor trage concluzii. Când spui adevărul în față, s-ar putea să nu îți placă. Dar mie îmi place să spun adevărul”, a transmis Ramzan Kadîrov, într-un mesaj audio postat pe canalul său de Telegram. Liderul cecen a calificat lipsa de comentarii din partea oficialilor cu privire la retragerea trupelor ruse din regiunea Harkov drept insultă. „Dacă nu se fac modificări în desfășurarea operațiunii militare speciale astăzi sau mâine, voi fi obligat să iau legătura cu conducerea țării pentru a le explica situația de la fața locului. Este foarte interesant, minunat, aș spune”, a continuat Kadîrov. Potrivit liderului Ceceniei, armele occidentale nu reprezintă o mare amenințare și vor fi „suprimate de spiritul luptătorilor noștri”. „Eu, Ramzan Kadîrov, declar oficial că toate aceste orașe vor fi recuperate, oamenii noștri sunt deja acolo, special pregătiți pentru această luptă. Vom ajunge la Odesa în viitorul apropiat și veți vedea rezultate concrete”, a promis liderul cecen, conform Libertatea.

„Nu pot da vina pe nimeni, pentru că nu înțeleg în profunzime ce strategie a fost elaborată. Dar știu un lucru – Rusia va câștiga”, a mai spus acestagat el. Sâmbătă, ministerul Apărării rus a transmis că pierderea controlului asupra orașelor Kupiansk și Izium din regiunea Harkov a avut loc pe fondul deciziei de regrupare a trupelor din regiunea Harkov „pentru a spori eforturile în direcția Donețk”.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...