Kadîrov cere instalarea unor sisteme de apărare antiaeriană în munţii Ceceniei: „E nevoie de ele mai mult ca niciodată”

Kadîrov cere instalarea unor sisteme de apărare antiaeriană în munţii Ceceniei: „E nevoie de ele mai mult ca niciodată”

„În condiţii moderne, Rusia are nevoie de noi soluţii militare strategice. În acest sens, vor trebui făcute multe schimbări, dar în primul rând cred că în munţii Republicii Cecene, la graniţele de sud ale Rusiei, sistemele de apărare aeriană sunt necesare mai mult ca niciodată”, a declarat Kadîrov într-o postare publicată pe canalul său de Telegram , conform TASS .

Kadîrov a afirmat că baza poate fi amplasată pe locul unei unităţi de tancuri din Shali, o unitate administrativ-teritorială situată în centrul Ceceniei.

De asemenea, liderul cecen a mai anunţat alcătuirea unui nou regiment „special” de luptători ceceni, care urmează să fie înrolaţi de ministerul rus al Apărării.

„Include luptători care au absorbit experienţa operaţiunilor militare din Siria şi Ucraina. Aceasta este o structură de luptă care este foarte solicitată în realităţile moderne”, a mai adăugat el.

Totodată, Kadîrov a informat, sâmbătă, 9 iulie, că luptătorii ceceni au revenit acasă după preluarea controlului asupra autoproclamatei Republici Populare Lugansk .

„Miercuri, m-am întâlnit cu comandanţii şi cu unii luptători din rândul personalului militar. În numele meu şi al preşedintelui rus Vladimir Putin, le-am transmis sincere mulţumiri militarilor noştri care şi-au îndeplinit cu onoare datoria”, a declarat liderul cecen la acel moment.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...