Kadîrov, inclus pe lista persoanelor date în urmărire în Ucraina: „Să mă caute pe internet”

Kadîrov, inclus pe lista persoanelor date în urmărire în Ucraina: „Să mă caute pe internet”

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) l-au pus pe liderul cecen Ramzan Kadîrov pe lista persoanelor date în urmărire, conform informațiilor actualizate de pe site-ul ministerului ucrainean de Interne , relatează The Insider și Kommersant .

Ramzan Kadîrov a fost dat în urmărire. FOTO Profimedia

Conform ministerului ucrainean de Interne, liderul cecen este „o persoană care se ascunde de autorități pentru o anchetă preliminară".

Anchetatorii îl acuză pe Kadîrov de încălcarea integrității teritoriale și inviolabilității Ucrainei și de planificarea, pregătirea, izbucnirea și desfășurarea războiului.

Liderul cecen riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 7 la 15 ani.

Kadîrov a reacționat într-o postare publicată pe Telegram , afirmând că a fost deja „de câteva ori” în Ucraina. Mai mult decât atât, liderul cecen a declarat că procedeul ucrainenilor de căutare este gândit „doar pentru căutări pe internet”.

Toată lumea știe că mă aflu în centrul Groznîi, dar este a doua oară când stupidul Serviciu de Securitate ucrainean mă pune pe o listă de persoane căutate", se arată în postarea publicată pe Telegram de liderul cecen.

De asemenea, pe aceeași listă se află și generalul Serghei Surovikin, comandantul așa-zisei operaţiuni militare ruse în Ucraina, fostul președinte rus Dmitri Medvedev, purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, și purtătorul de cuvânt al ministerului rus al Apărării, Igor Konașenkov.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”