Kadîrov se declară dispus să-l înlocuiască pe Prigojin în bătălia pentru Bahmut: „Vine fratele mai mic”

Kadîrov se declară dispus să-l înlocuiască pe Prigojin în bătălia pentru Bahmut: „Vine fratele mai mic”

Liderul cecen Ramzan Kadîrov s-a declarat dispus să-şi trimită unităţile speciale pentru a-i înlocui pe mercenarii Wagner în bătălia de la Bahmut, după ce şeful acestei companii militare private, Evgheni Prigojin, a anunţat că se va retrage imediat din cauza lipsei de muniţie.

Ramzan Kadîrov vrea să meargă în Bahmut FOTO profimedia

„Dacă fratele mai mare Prigojin şi Wagner pleacă, atunci Statul Major pierde o unitate cu experienţă, dar în locul lor vor veni fratele mai mic Kadîrov şi (unitatea specială, n. red.) Ahmat”, a scris liderul cecen pe canalul său Telegram.

Kadîrov a subliniat că deplasarea „este o chestiune de câteva ore” şi că soldaţii săi „sunt deja pregătiţi să avanseze şi să cucerească oraşul” din regiunea Donețk.

Totuşi, Kadîrov şi-a nuanţat declaraţiile şi şi-a exprimat speranţa că va beneficia de fermitatea înaltului comandament şi a soldaţilor ruşi atunci când vine vorba de a respecta ordinele comandantului suprem al Forţelor Armate, Vladimir Putin, după ce Prigojin a denunţat lipsa de sprijin din partea Moscovei, notează EFE, potrivit Agerpres .

Kadîrov a amintit că unităţile cecene aflate în subordinea sa au luptat deja alături de mercenarii Wagner în locuri precum Popasna, Severodoneţk şi Lisiceansk, oraşe din regiunea Lugansk.

Liderul cecen a criticat faptul că Ministerul Apărării rus nu a comentat şi nici nu a dorit să se întâlnească cu Evgheni Prigojin, pe care Ramzan Kadîrov l-a lăudat pentru „contribuţia sa nepreţuită” la războiului purtat de Rusia împotriva Ucrainei.

Prigojin a anunţat vineri că îşi va retrage mercenarii din Bahmut la 10 mai. „Retrag unităţile Wagner din Bahmut pentru că, în lipsa muniţiei, sunt condamnate la o moarte fără sens”, a transmis oligarhul rus într-o declaraţie adresată, printre alţii, lui Vladimir Putin.

Bahmut, care este din august 2022 scena celei mai lungi şi sângeroase bătălii de la lansarea invaziei ruse în Ucraina, la 24 februarie 2022, este în prezent principalul obiectiv al armatei ruse din Ucraina.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...