Kanye West, acuzat de comportament antisemit de către un fost partener de afaceri

Kanye West, acuzat de comportament antisemit de către un fost partener de afaceri

Kanye West a fost acuzat că și-a supus un fost partener de afaceri și prieten la abuzuri antisemite, relatează The Guardian.

FOTO: Profimedia

Alex Klein, un antreprenor în domeniul tehnologiei care a lucrat cu rapperul - cunoscut acum sub numele de Ye - la „Stem Player”, pe care acesta l-a folosit pentru a-și lansa albumul Donda 2, a decis să pună capăt colaborării după ce a avut un comportament tulburător, printre care s-a numărat și o laudă publică la adresa lui Hitler. Drept urmare, el s-a trezit în fața unor injurii rasiste.

„Am refuzat 10 milioane de dolari. Kanye a fost foarte furios”, spune Klein în documentarul BBC The Trouble with KanYe.

„Spunea «simt că vreau să te pocnesc » și «ești exact ca ceilalți evrei» - aproape că se bucura și se delecta cu cât de ofensator putea fi, folosind aceste fraze în speranța că mă va răni”, povestește Klein.

Bărbatul a mărturisit că Kanye crede că evreii sunt împotriva lui.

„L-am întrebat: «chiar crezi că evreii lucrează împreună pentru a te ține pe loc?», iar el a spus «da, da, cred că da»”, a declarat Klein.

Potrivit lui Klein, care a lucrat cu West între 2019 și 2022, declarațiile publice antisemite ale acestuia sunt o strategie politică deliberată.

El susține că West a descris comentariile sale ca fiind „nu voi retrage nici măcar o declarație, pentru că uite toată energia din jurul meu în acest moment. Fără acea declarație, nu aș deveni președinte”.

„El crede că este destinul său ales de Dumnezeu să devină președinte. A folosit aceste declarații antievreiești ca parte a unei platforme politice și mi-a spus că încearcă să facă ceea ce a făcut Trump într-un mod mai intens”, povestește antreprenorul.

Când prezentatorul documentarului, jurnalistul de investigație Mobeen Azhar, îl întreabă dacă planul lui West este de a-l „supradimensiona pe Trump”, Klein răspunde: „Exact, da”.

În altă parte a documentarului BBC , Azhar întâlnește un om al străzii care susține că West l-a abordat pentru a-i gestiona campania prezidențială din 2024 după ce a frecventat aceeași biserică ca și el.

Mark, care locuiește în mașina sa, spune că West vizitează în mod regulat biserica creștină Cornerstone, unde naționalistul alb Nick Fuentes este cunoscut pentru că organizează întâlniri politice.

„Cu toții au spus că sunt cel mai erudit din punct de vedere religios din încăpere și Kanye a început să mă caute pentru a-mi cere părerea pe fiecare subiect care apărea”, povestește el pentru Azhar.

„M-a sunat înainte de Ziua Recunoștinței, iar primul lucru pe care mi l-a spus a fost «Vreau să fii managerul campaniei mele electorale la președinție»”.

Pastorul bisericii creștine Cornerstone, care nu a dorit să fie filmat pentru documentar, îi spune lui Azhar că West cumpărase o parte din proprietate și avea „planuri mari”. Pastorul îi arată lui Azhar o cameră plină de muncitori la mașini de cusut, cu planșe de dispoziție pe perete care prezintă noi modele pentru brandul său Yeezy.

Potrivit lui Klein, este important ca publicul să știe despre abuzurile antisemite pe care le-a primit din partea lui Kanye. „Întoarcerea lui Kanye este inevitabilă și cred că este important să se facă lumină în această situație”, spune el.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 „Ce s-a întâmplat în Europa de Est e un miracol economic fără precedent“

2 După America Express, copiii Andreei Esca fac din nou echipă la Antena 1. Alexia Eram: „M-am simțit foarte bine la filmări”

3 Rafinăriile Rusiei, la un pas de colaps după „vizitele” nocturne ale dronelor ucrainene

4 Voi vedeți ce se întâmplă în Polonia?

5 „Ar fi primul val al ofensivei”