Karl Nehammer s-ar putea suci în privința aderării României la Schengen: „Și-a dat seama ce a făcut”

Karl Nehammer s-ar putea suci în privința aderării României la Schengen: „Și-a dat seama ce a făcut”

Mai devreme decât e de așteptat, cancelarul Karl Nehammer s-ar putea răzgândi în privința blocării accesului României și Bulgariei la Schengen. Acest lucru s-ar putea întâmpla în februarie 2023, relatează Die Presse .

Cancelarul Karl Nehammer și-a atras critici vehemente pentru votul negativ FOTO EPA EFE

Oliver Grimm, corespondentul cotidianului vienez la Bruxelles susține într-un articol că Nehammer s-ar răzgândi imediat după alegerile din Austria Inferioară, adică în luna februarie.

În primul rând, se presupune că şi-a dat seama până acum ce greşeală capitală a făcut pentru el şi pentru republică cu acest nu. Şi nu pentru că fanii bine intenţionaţi ai Europei, precum autorul acestor rânduri, au încercat să-i reamintească adevărul, calea şi frumuseţea integrării europene. Dar pentru că, până acum, aproape fiecare companie naţională care generează venituri într-una dintre cele două ţări - sau în Europa Centrală şi de Est în general -, bani pe care guvernul de coaliţie îi impozitează apoi şi îi lasă să se scurgă asupra populaţiei sub forma unei ploi uşoare de subvenţii, trebuie să-i fi spus despre absurditatea acestei blocaj", arată jurnalistul în articolul de opinie, potrivit Digi 24.

„Va avea mult de lucru în noul an"

Acesta amintește și de faptul că acest vot negativ a creat un spirit anti-austriac în România.

„În România, veto-ul la Schengen a stârnit o stare de spirit anti-austriacă destul de pregnantă, dar a dat şi un impuls dezbaterii publice privind legăturile uneori dubioase dintre corporaţiile austriece şi politica românească. În orice caz, cancelarul va avea mult de lucru în noul an pentru a le explica cetăţenilor cum va fi menţinut modelul intern de prosperitate după ce fluxurile de gaz rusesc se vor opri complet. Nu are prea mult sens să te faci nepopular pe cele mai importante pieţe de export ale economiei naţionale într-un moment ca acesta”, a scris Oliver Grimm.

Pierdem 10 miliarde de euro pe an

Joi, 22 decembrie, președintele PSD ia cerut cancelarului Karl Nehammer „să facă ceea ce trebuie și să anuleze decizia guvernului său ” în ceea ce privește aderarea României la Schengen. Ciolacu susține că România merită să facă parte din Schengen încă din anul 2011.

Liderul PSD susține că avantajele aderării la spațiul Schengen „vor fi profunde”. O analiză a ministrului de Finanțe arată că România pierde 10 miliarde de euro în fiecare an din cauza faptului că țara noastră nu face parte din Schengen.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

2 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

3 O dezvăluire care dă de gândit / „Din păcate, nu am avut ocazia să-l cunosc pe Zelensky în persoană. Probabil că are alte lucruri de făcut”

4 VIDEO Asta cu cei doi militari ucraineni de origine română, tată și fiu, o fi adevărată?

5 Așa o fi?